FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić i HDZ-ovci opet o Titu

Autor: dmar
ZAGREB, 29. kolovoza 2013. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predstavnici zagrebačkog HDZ-a nastavili su polemiku o Josipu Brozu Titu i u nastavku sjednice zagrebačke Gradske skupštine, a HDZ-ovci su nakraju najavili da će tražiti preimenovanje Trga maršala Tita u Kazališni trg.

Nakon što je dobio riječ da obrazloži prijedlog gradskih projekata, Bandić je rekao je kako mu je drago da su od povijesnih tema s aktualnog sata došli na konkretne, ali je zastupnike ipak podsjetio da Trg maršala Tita nije preimenovan u Kazališni trg upravo na zahtjev tadašnjeg predsjednika Franje Tuđmana. Tada je, kaže Bandić, s Pantovčaka došao telefonski poziv Draženu Budiši, tadašnjem predsjedniku nadležnog skupštinskog odbora, "da se to ne dira".

"Vama koji ste slijedili Tuđmana i njegovo ime poručujem da je Domovinski rat rezultat pomirbe koju je zagovarao Tuđman", rekao je Bandić HDZ-ovcima podsjećajući kako je Tuđman bio i Titov general.

"Ali on je evoluirao", dobacio je iz skupštinskih klupa Ivan Ćelić (HDZ), na što mu je Bandić uzvratio: "On je evoluirao, zar ja nisam".

"Zatvorimo taj kovčeg krvave hrvatske povijesti", poručio je Bandić napominjući kako nema svrhe ponovno otvarati temu koja je apsolivarana Domovinskim ratom i stvaranjem samostalne Hrvatske.

"Nema prekrajanja povijesti. Hrvatske ne bi bilo bez antifašizma, radićevštine i starčevićanstva. Da nešto od toga izmaknete - nema Hrvatske", rekao je Bandić.

Nakon stanke na zahjev HDZ-a, Andrija Mikulić je najavio da će Klub HDZ-a, HSP AS i BUZ predložiti promjenu imena Trga maršala Tita u Kazališni trg. "Antifašizam da, komunizam ne", poručili su HDZ-ovci, nakon čega je predsjednik Skupštine Darinko Kosor pozvao zastupnike da se vrate na temu gradskih projekata.

(Hina) xbdj/xbma ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙