FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Maastricht i Rijeka uspostavljaju kulturnu suradnju

Autor: dsil
RIJEKA, 28. kolovoza 2013. (Hina) - Grad Maastricht u Nizozemskoj pozvao je Rijeku na potpisivanje sporazuma o kulturnoj suradnji koji će se potpisati 30. kolovoza u Maastrichtu, sjedištu nizozemske provincije Limburg, priopćeno je iz grada Rijeke.

Maastricht će sporazum o kulturnoj suradnji potpisati s još tri grada- Tampereom u Finskoj, Sundsvallom u Švedskoj i Temišvarom u Rumunjskoj.

Uoči potpisivanja sporazuma razgovarat će se o kulturnim politikama tih gradova u kontekstu kulturne politike EU kao i o mogućim oblicima kulturne suradnje i razmjene. Suradnja je dio kandidature Maastrichta za Europsku prijestolnicu kulture 2018., a postojeća suradnja Maastrichta i Rijeke je uspostavljena u okviru aktivnosti europske kulturne mreže Les Recontres.

Goste iz europskih gradova će primiti gradonačelnik Maastrichta Onno Hoes i umjetnički direktor Fondacije Maastricht - grad kandidat za Europsku prijestolnicu kulture 2018 Guido Wevers.

Suradnja Rijeke s Maastrichtom je i dio aktivnosti u okviru pripreme kandidature Rijeke za Europsku preijstolnicu kulture 2020. godine, stoji u priopćenju

(Hina) xdsil yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙