FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - kultura - za subotu, 3. kolovoza

Autor: dber
ZAGREB, 2. kolovoza 2013. (Hina) - Najava događaja u kulturi za subotu, 3. kolovoza:

SPLIT - Shakespearov "Timon Atenjanin" u režiji Georgija Pare s Vilimom Matulom u naslovnoj ulozi bit će premijerno izveden u okviru Splitskog ljeta, kao posljednja premijera ovogodišnjeg festivala. Prvi dio te ambijentalne predstave igrat će se u atriju Galerije umjetnina, a drugi na bastionu Cornaro, dijelu gradskih baroknih bedema neposredno iza Galerije. Riječ je o najrjeđe izvođenom Shakesperovom djelu, koje je smatrano nedramatičnim i nezanimljivim, no u današnje vrijeme krize ponovno je aktualno (21 sat, Galerija umjetnina, Kralja Tomislava 15).

PULA - Svečano otvorenje kulturnog festivala "Čarolija Izraela, ljeto u Istri" koji će započeti ispred Augustovog hrama nastupom izraelskog ženskog kvinteta "Carmel a Cappella". Na otvorenju će govoriti Yossi Amrani, veleposlanik Države Izrael u Hrvatskoj, pulski gradonačelnik Boris Miletić i istarski župan Valter Flego. Ta tradicionalna kulturna manifestacija, koja promiče načela multikulturalnosti, multikonfesionalnosti, višejezičnosti i međuetničke tolerancije, ove će se godine održati u Puli i Poreču do 9. kolovoza (21 sat).

MALI BRIJUN - Svečana premijera predstave "Shakespeare u Kremlju" prema tekstu Ive Štivičića, u režiji Lenke Udovički i izvedbi Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada i Kazališta Ulysses. U tom se djelu, navode autori predstave, uvijek aktualna šekspirijanska dramaturgija moći i vladavine, odnosno intrige i izdaje, seli u interijere jednoga od najkontroverznijih političkih toponima novije povijesti. Naslovne uloge tumače Boris Isaković i Ozren Grabarić (20,15 sati).

telefon: 01/4808 600, 01/4808 615

telefaks: 01/4808 822

e-mail: kultura@hina.hr

(Hina) xbdj ybdj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙