FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Karlovcu sve spremno za izgradnju kompleksa riječnih akvarija - KAquariuma

Autor: vhor
KARLOVAC, 28. kolovoza 2013. (Hina) - Grad Karlovac i projektantski Studio"3 LHD" iz Zagreba potpisivali su danas ugovor o izradi projektne dokumentacije za 3,5 milijuna eura vrijedan slatkovodni akvarij-KAquarium, čija bi gradnja trebala početi sljedeće godine, rečeno je tijekom potpisivanja u Maloj gradskoj vijećnici u Karlovcu.

Posao projektiranja vrijedan je više od milijun kuna, a odnosi se na izradu idejnog rješenja, idejnog projekta, glavnog projekta i koordinaciju i objedinjavanje svih drugih projekata za izgradnju 'KAquariuma' s 10 velikih bazena od po 25 prostorna metra i niza manjih bazena, dvorane za tematske skupove i izložbe, rekreacijsko zabavnog parka s vodenim labirintom uz rijeku Koranu, Knneipove staze zdravlja i dr.

Arhitekt Marko Dabrović je novinarima rekao da je njihov Studio projektirao velik broj u svijetu nagrađivanih projekata, poput hrvatskog paviljona na EXPO-u u Japanu, sportske dvorane u Balama koja je 2008. osvojila je prvu nagradu u kategoriji športskih objekata na Svjetskom festivalu arhitekture u Barceloni, zatim splitske Rive, polivalentnog prostora Zamet u Rijeci, do najnovijeg velikog projekta za hotel Lone u Rovinju.

Projekt KAquarium je izazov u koji ćemo ući sa svom svojom energijom i znanjem, jer i taj će nam projekt biti referenca, kazao je Dabrović.

Nakon što je s direktoricom Romanom Ilić potpisao ugovor, gradonačelnik Damir Jelić je rekao da izradu tehničke dokumentacije financira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova europske unije, te da se od svih projekata koje je Ministarstvo usvojilo za apliciranje na strukturne fondove EU taj projekt najbrže razvija.

Marina Grčić, pomoćnica gradske pročelnice za EU integracije rekla je da će riječni akvarij pokazati cjelokupno bogatstvo života u i uz rijeke i jezera, te da će se u njemu moći vidjeti primjerci svih 150 živućih slatkovodnih vrsta riba Europe, od čega će i 40 njih biti razne endemske vrste.

Gradonačelnik je pojasnio da je najvažniji cilj da Karlovac dobije turističku atrakciju za širu regiju, te da zaustavi tranzitne turiste u gradu na četiri rijeke koji se već brendira kao „grad susreta“.

(Hina) xvhor yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙