FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nigerija: 24 mrtva u napadima Boko Harama

Autor: vrad
MAIDUGURI, 27. kolovoza 2013. (Hina/AFP) - U dvama napadima koji se pripisuju islamističkoj skupini Boko Haram poginule su 24 osobe na sjeveroistoku Nigerije, kao odgovor na akcije privatnih milicija, izvijestili su u utorak stanovnici i čelnici.

Kako navodi jedna preživjela osoba i medicinski izvor, u napadu koji se nedjelju dogodio u Bami poginulo je 18 ljudi. Od jednog mještanina i od vojnog izvora doznaje se da je u ponedjeljak u Damasaku šest osoba izgubilo život. Ta dva mjesta, međusobno udaljena 200 km, nalaze se u državi Bornu.

Vojska koja je usred ofenzive na sjeveroistoku zemlje kako bi se obračunala s islamističkom pobunom što već četiri godine potresa to područje, potaknula je ustroj privatnih milicija koje pomažu u potrazi za pripadnicima Boko Harama.

"Došli su u vojnoj odori rekavši da su pripadnici JTF-a", vojnih snaga prisutnih na tom području, rekao je Mallam Bakura Module koji je preživio napad u Bami.

"Htjeli su vidjeti pripadnike privatne milicije (...) ali su zapucali na njih i ubili 14 a ranili 10 ljudi", rekao je.

Po riječima čelnika bolnice u Maiduguriju koji je htio ostati anoniman, četvorica ranjenih su umrla u ponedjeljak pa se ukupan broj žratava penje na 18.

(Hina) xvrad yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙