FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sutra počinje 7. Vukovar film festival na kojem će biti prikazano 87 filmova

Autor: gvin
VUKOVAR, 27. kolovoza 2013. (Hina) - Njemačkim filmom godine "Ajme meni" u Hrvatskom domu u Vukovaru sutra navečer svečano će biti otvoren 7. Vukovar film festival, podnaslovljen kao Festival podunavskih zemalja, na kojem će do nedjelje, 1. rujna, biti prikazano ukupno 87 filmova.

Filmovi su podijeljeni u 11 programa od kojih se tri programa, dugometražni i kratkometražni igrani film te dokumentarni film, sa ukupno 31 filmom nalaze u službenoj festivalskoj konkurenciji.

"Filmovi će biti prikazani na šest lokacija u Vukovaru kao i na izletištu 'Principovac' u Iloku, a namjera nam je u narednim godinama dodatno širiti festival i njegove sadržaje na sve vukovarsko-srijemske gradove", najavio je direktor 7. VFF Igor Rakonić podsjetivši da je prvi festival krenuo sa sedam filmova na jednoj lokaciji u Vukovaru. Naglasio je da će tijekom petodnevne vukovarske filmske manifestacije biti održano i pet filmskih radionica te tri panel diskusije.

"Vukovarski festival etablirao se kako u Hrvatskoj tako i u regiji, a sadržajem je obuhvatio 'najjače' filmove s najvećih svjetskih festivala", rekao je Rakonić, podsjetivši da će o pobjednicima 7. Vukovar film festivala odlučivati tročlani žiri kojega čine HTV-ova legenda Đelo Hadžiselimović, srpski glumački velikan Miki Manojlović i slovenski publicist Branko Šomen.

Svake festivalske večeri, s početkom u 23,30 sati, u Vukovaru će se održavati koncerti, a nastupit će "Gustafi", DJ Karlo i DJ Peđa, "Let 3", "Pips & Chips & Videoclips" te "Positivo".

Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo posebno je istaknuo dobru suradnju s organizatorima festivala te izrazio uvjerenost da će festival iz godine u godinu biti uspješniji i sadržajniji. "Sam festival, osim kulturnoga značaja, doprinosi i razvoju vukovarskog turizma i gospodarstva", rekao je Sabo.

U ime festivalske službe za odnose s javnošću Ivana Perić najavila je da će zbog najavljenog lošeg vremena tijekom srijede i četvrtka filmovi umjesto na terasi Agencije za plovne putove, Perivoju dvorca Eltz i lokaciji Otoka, biti prikazivani u "Hrvatskom domu", Ružičkinoj kući te dvorani "Bauer" hotela "Lav". Od petka bi se program trebao održavati sukladno najavi.

Organizatori 7. Vukovar film festivala su "Discovery" d.o.o., grad Vukovar i Hrvatski dom Vukovar, a glavni pokrovitelj festivala je Hrvatski telekom.

(Hina) xgvin ydm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙