FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Erdut: otvorena staza Značajnog krajobraza

Autor: ivuc
OSIJEK, 27. kolovoza 2013.(Hina) - Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović otvorio je danas novoizgrađenu poučnu stazu Značajnog krajobraza Erdut, koja je u nadležnosti Javne ustanove Agencije za zaštitu prirode Osječko-baranjske županije.

Radovi na izgradnji poučne staze vrijedni su gotovo milijun kuna, a financirani su iz Projekta integracije u EU Natura 2000, s 950.000 kuna, dok je ostatak osigurala općina Erdut.

Projektom je obuhvaćena izgradnja i uređenje dva kilometra poučne staze, na kojoj su postavljene informativne ploče i potrebna komunalna oprema, a izgrađena su dva odmorišta te vidikovac smješten neposredno uz Erdutsku kulu.

Ministar Zmajlović kazao je kako realizacija ovakvih projekata pokazuje kako nije dovoljno samo biti ponosan na svoja prirodna bogatstva, već je potrebno osigurati da te prirodne resurse stavimo u funkciju razvoja, i to na održiv način.

Želimo da ovakav krajobraz, koji predstavlja zaštićeni dio prirode, stavi u funkciju razvoja lokalne zajednice, i ovo je primjer kako, kroz ovakve projekte povećavamo posjetiteljske kapacitete, kazao je Zmajlović.

Dodao je kako je Ministarstvo, putem ovoga projekta, prošloj i ovoj godini uložilo 35,2 milijuna kuna u turističko-posjetiteljsku infrastrukturu zaštićenih područja. Najavio je kako se u idućem razdoblju, u podizanje kvalitete sadržaja posjetiteljske infrastrukture uložiti više od 20 milijuna kuna, među ostalim, na području Kopačkog rita te na nastavku dunavske šetnice, od Aljmaša do Erduta.

Tako želimo pokazati da ekološka mreža nije prepreka razvoju, već je razvojni potencijal, pa očekujemo još kvalitetnih projekata, poručio je ministar Zmajlović.

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić kazao je kako ovo neće biti jedini takav projekt, jer je Županija, u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom Slavonije i Baranje te drugim partnerima, do sada prijavila projekte, za koje je iz europskih fondova dobiveno oko 250 milijuna eura.

(Hina) xivuc ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙