FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: magla smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru

Autor: dmar
ZAGREB, 26. kolovoza 2013. (Hina) - Magla mjestimice dodatno smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru, posebice na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 2, izvijestio je HAK u 4,30 sati.

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici i središnjoj Hrvatskoj, a vlažni ponegdje u Slavoniji, te na mjestima pod maglom.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja, a trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Tijekom dana u većem dijelu zemlje vozit će se po mokrim ili vlažnim te skliskim kolnicima. HAK očekuje pojačan promet u Istri i duž jadranske obale, a poslijepodne na cestama iz smjera mora prema unutrašnjosti, posebice na dionici autoceste A1 između Lučkog i Bosiljeva, te na A2 Zagreb - Macelj prema graničnom prijelazu Macelj. Na naplatnim postajama Lučko i Trakošćan moguće su kolone.

Na većini graničnih prijelaza s BIH i Slovenijom moguća su duža čekanja u prometu osobnih vozila. Zbog gužvi na graničnom prijelazu Metković HAK savjetuje vozačima da koriste i granični prijelaz Nova Sela, koji je smješten na državnoj cesti D62 između Metkovića i Vrgorca.

Također se očekuje pojačan promet u većini trajektnih luka.

(Hina) pp/xmd ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙