FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obama ima plan kako učiniti koledže dostupnijima

Autor: kgab
WASHINGTON, 22. kolovoza 2013. (Hina/Reuters) - Američki predsjednik Barack Obama predložio je u četvrtak novi plan u borbi protiv rastućih troškova višeg obrazovanja koji predviđa sustav rangiranja koledža i sveučilišta na osnovu njihove vrijednosti za novac koji daju studenti i povezivanje njihovog rejtinga s davanjem financijske pomoći studentima.

Američki predsjednik, koji je većinu ljeta proveo smišljajući ideje za oporavka gospodarstva, otkrit će svoje prijedloge na početku autobusne turneje kroz New York i Pennsylvaniju koja će uključivati održavanje govora i razgovore sa studentima.

Troškovi obrazovanja na američkim koledžima i sveučilištima jako su porasli zbog čega su studenti i njihove obitelji prisiljeni zaduživati se sve više kako bi došli do željene diplome.

Prosječni troškovi obrazovanja i pristojbi za 2013. na četverogodišnjim javnim sveučilištima iznosili su 8.655 američkih dolara, što je 4,8 posto više nego 2012., pokazalo je istraživanje College Boarda objavljeno ovog mjeseca.

Obamin plan predviđa uspostavu sustava rangiranja prije akademske godine 2015. koji bi omogućio studentima i roditeljima da odaberu škole na temelju najbolje vrijednosti.

(Hina) xkga ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙