FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U petak prva samostalna "pressica" predsjednika Obame nakon travnja

Autor: imli
WASHINGTON, 9. kolovoza 2013. (Hina/Reuters) - Američki predsjednik Barack Obama najavio je da će u petak održati konferenciju za novinare u Bijeloj kući, a bit će mu to prva samostalna "pressica" nakon travnja.

Na takvim tiskovnim konferencijama novinari nisu ograničeni brojem pitanja i tema, kao što je slučaj sa konferencijama koje održava kada mu u goste dolaze državnici, ili kad daje intervjue.

Novinare će vjerojatno najviše zanimati zašto je otkazao susret sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, a tu je odluku donio nakon što je Rusija dala azil bivšem američkom obavještajcu Edwardu Snowdenu, kojeg SAD traži zbog objavljivanja povjerljivih informacija.

Također, novinare će zanimati i pojedinosti o odluci američkih vlasti da iz sigurnosnih razloga zatvore dvadesetak veleposlanstava i konzulata na Bliskom istoku i u nekim afričkim zemljama.

Već u subotu predsjednik Barack Obama sa obitelji odlazi na osmodnevni odmor u ekskluzivni "resort" Martha's Vineyard u saveznoj državi Massachusetts.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙