FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija ne dopušta plovidbu ledolomcu Greenpeacea

Autor: kgab
ZAGREB/MOSKVA, 21. kolovoza 2013. (Hina) - Rusija je odbila dopustiti ledolomcu Greenpeacea "Arctic Sunrise" plovidbu Sjevernim morskim putem, priopćila je u srijedu ta skupina za zaštitu okoliša osudivši pokušaj vlasti da spriječe prosvjed protiv ruske eksploatacije nafte u toj regiji, javljaju ruski mediji.

Na ledolomcu se nalazi 27 osoba, među kojima su djelatnici Greenpeacea, volonteri i članovi posade. Aktivisti Greenpeacea prosvjeduju u Barentsovom moru protiv eksploatacije nafte na Arktiku.

"Triput su nam odbili dopustiti prolazak navevši formalne i nerazumljive razloge", rekao je predstavnik Greenpeacea istaknuvši kako skupina "smatra tu odluku neutemeljenom i neopravdanom".

Ruske vlasti navode da Greenpeace nije dao podatak u koju klasu spada njihov brod s obzirom na čvrstoću trupa što je važno kod plovidbe u području pod ledom. Međutim, Greenpeace tvrdi da je naveo taj podatak u dokumentima priloženima uz zahtjev.

"To je prikriveni pokušaj da se spriječi miran prosvjed te da se odvrati međunarodna pozornost od ruskog istraživanje nafte na Arktiku", istaknuo je Greenpeace.

(Hina) xkga ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙