FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: spar
ZAGREB, 21. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled vijest iz Hrvatske u 12,30 sati

ZAGREB - Zagrebački holding danas je raspisao natječaj za izbor direktora 18 podružnica i tri trgovačka društva koji bi ubuduće, kako se najavljuje, trebali odgovornije upravljati gradskim tvrtkama, uz manje prava i više obveza nego dosad. Holding će tako, nakon 10. rujna dokad traje natječaj, dobiti nove direktore na čelu podružnica "Čistoća", "Zagrebački digitalni grad", "Gradska groblja", "Tržnice Zagreb", "Vodoopskrba i odvodnja", "Zagrebačke ceste", "Zbrinjavanje gradskog otpada i sanacija", "Zrinjevac", te direktora "Gradske plinare Zagreb" d.o.o. Također, nove direktore dobit će "Zagrebački električni tramvaj" i "Zagrebparking", kao i "Antun Gustav Matoš", "Upravljanje sportskim objektima", "Vladimir Nazor", "Zagrebački velesajam", "Autobusni kolodvor Zagreb", "Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo, "Robni terminali Zagreb", "Stanogradnja", te trgovačka društava "Gradska plinara Zagreb -Opskrba" d.o.o i "Zagreb plakat" d.o.o. Iz Holdinga poručuju kako se ne radi o smjenama direktora, kao što se to u javnosti predstavlja, već se raspisuju natječaji za nove direktore podružnica nakon što im je istekao četverogodišnji mandat.

ZAGREB - Novi model ugovaranja i financiranja primarne zdravstvene zaštite neće stimulirati liječnike da šalju bolesne ljude na posao, kako bi ostvarili nagradni bonus, nego da odgovorno i savjesno brinu o svojim pacijentima, poručio je danas Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO). U novom modelu, uz fiksni ili temeljni dio prihoda koji čine hladni pogon i glavarina, te plaćanje prema izvršenju, uveden je i stimulativni dio prihoda kojim se vrednuju ključni pokazatelji uspješnosti i kvalitete rada liječnika, ističe se u odgovoru HZZO-a na optužbe da je uveo neetične bonuse liječnicima kako bi smanjio stopu bolovanja. Ključni pokazatelji uspješnosti odraz su učinkovitosti rada izabranog doktora. Stopa bolovanja samo je jedan od pokazatelja u kojoj mjeri liječnik uspijeva organizirati odgovarajuću skrb za svoje zaposlene pacijente, kako bi pravovremeno i brzo ostvarili potrebnu zdravstvenu zaštitu te se vratili na posao čim im to zdravstveno stanje dozvoljava. .

RIJEKA - Riječka policija pronašla je 24.720 pari krivotvorenih Converse tenisica, popularnih "starki", u kontejneru kamiona BIH registracijskih oznaka, na kontejnerskom terminalu Brajdica u Rijeci. Kontejner je stigao brodom iz Kine, a odredište kamiona je bilo u BIH, izvijestio je danas na konferenciji za novinstvo voditelj službe gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske Ivica Kostelac. Deklaracija tereta je bila istinita, odnosno navedeno je da kontejner sadrži obuću, a deklarirana vrijednost je 46.560 dolara ili nešto više od 260.000 kuna. No, predstavnici ovlaštenog zastupnika tvrtke Converse, koji su pomogli pri jučerašnjem očevidu, utvrdili su kako je riječ o krivotvorenim All Star tenisicama njihove tvrtke, i to popularnim "starkama". Po njihovu izračunu, vrijednost tenisica na tržištu bi bila čak 18.540.000 kuna. Krivotvorene tenisice su zaplijenjene te predane zastupnicima tvrtke Converse u Hrvatskoj, kako bi ih čuvali do okončanja postupka.

ZAGREB - Turističke ambulante u kojima su slovenski turisti ovoga ljeta morali platiti zdravstvene usluge, nemaju ugovor s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje (HZZO), pa su uslugu morali platiti kao i bilo koji drugi strani turisti ili hrvatski osiguranici, izvijestili su iz HZZO-a nakon što su slovenski mediji objavili da njihovim turistima na Jadranu ove godine nisu bile priznate EU zdravstvene iskaznice. HZZO je dao uputu strancima da idu ambulante s kojima Zavod ima ugovor, a turističke ambulante nisu ugovorni subjekt Zavoda, ističe HZZO u odgovoru na upit vezan za napise u slovenskim medijima. Navode i kako su sve njihove ugovorne zdravstvene ustanove i ugovorni zdravstveni radnici privatne prakse obaviješteni da europskog osiguranika moraju primiti te da mu zdravstvene usluge neodgodive naravi ne smiju naplatiti. Pri tome se ne radi apsolutno nikakva razlika iz koje države članice EU je osigurana osoba. Te su upute, ističu u HZZO-u, dostavljene svim njihovim ugovornim partnerima prije pristupanja Hrvatske Europskoj uniji, a u svakom trenutku mogu se pronaći i na web portalu www.cezih.hr .

ZAGREB - Zagrebačka županija raspisala je natječaj za Vinsku kraljicu za 2014., koja će tijekom iduće godine promovirati vina, vinogradarstvo i vinorodne regije Zagrebačke županije. Natječaj je otvoren do 5. rujna, a Vinska kraljica Zagrebačke županije može postati djevojka između 18 i 28 godina, koja je državljanka Republike Hrvatske s prebivalištem na području Zagrebačke županije. Stručni sud, prilikom izbora ocjenjivat će poznavanje vina i jela Zagrebačke županije te njihovo sljubljivanje, poznavanje vinogradarsko-vinarske tradicije i običaja, opću kulturu te javni nastup. Krunidba Vinske kraljice tradicionalno se održava na prigodnoj svečanosti, druge subote u studenome. Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane djevojke da se jave na natječaj najkasnije do 5. rujna, a prijave se podnose na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo – za Izbor Vinske kraljice, Ulica grada Vukovara 72, Zagreb, fax-om na broj: 01/6009-474 ili e-mailom na i.rendulic@zagrebacka-zupanija.hr.

NOVALJA - U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila jutros na cesti Novalja-Vidalići na otoku Pagu, poginula je jedna osoba, izvijestila je ličko-senjska policija. Prema prvim informacijama policije nesreća se dogodila kada je osobno vozilo, najvjerovatnije zbog neprilagođene brzine, sletilo s kolnika, pri čemu je jedna osoba poginula, a dvije osobe su ozlijeđene. Očevidom se utvrđuju uzorci i okolnostima nesreće.

(Hina) xsp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙