FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Saudijski graničari ubili Jemenca na granici

Autor: akoz
SANA, 20. kolovoza 2013. (Hina/Reuters) - Saudijski graničari ubili su jednog Jemenca i ranili drugog kada su otvorili vatru na skupinu Jemenaca koji su napali građevinske radnike koji su gradili sigurnosnu ogradu na granici s Jemenom, rekao je plemenski čelnik iz Jemena.

Ministarstvo unutarnjih poslova Saudijske Arabije, koje je odgovorno za sigurnost na granici, zanijekalo je da je došlo do ikakvih sukoba na granici s Jemenom.

Saudijska Arabija, zabrinuta zbog prelaska krijumčara i militanata iz Jemena, od 2003. gradi sigurnosnu ogradu duž svoje 1800 kilometara duge granice sa siromašnim susjedom.

Gradnju su često zaustavljali prosvjedi pripadnika plemena iz Jemena koji kažu da ih ograda sprječava da vode svoja stada na ispašu.

"Jutros nas je iznenadio nastavak gradnje", rekao je agenciji Reuters plemenski čelnik Hussein Abu Dadra. "Zapucali smo na radnike građevinske tvrtke a graničari su uzvratili vatru. Primorali smo ih da zaustave gradnju".

Glasnogovornik saudijskog ministarstva unutarnjih poslova je odbacio te tvrdnje. "Nema ništa na granici. Sve je uobičajeno", rekao je Reutersu.

(Hina) xakoz yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙