FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istarski antifašisti dogovorili program obilježavanja Rujanskih odluka

Autor: sfab
PAZIN, 20. kolovoza 2013. (Hina) - Istarski Savez antifašističkih boraca i antifašista dogovorio je danas, u suradnji s Istarskom županijom, program obilježavanja 70. obljetnice Rujanskih odluka te najavio izlazak zbornika "Istra u Titovo vrijeme".

Župan Istarske županije Valter Flego, koji je bio na sjednici predsjedništva, istaknuo je veliko značenje koje Rujanske odluke o priključenju Istre matici domovini imaju u novijoj povijesti Istre, te će se 70. obljetnica njihovog donošenja obilježiti na dostojanstven način.

Predložio je da se, tim povodom, održi zajednička sjednica Skupštine Istarske županije i Saveza antifašističkih boraca i antifašista Istarske županije, što su članovi Predsjedništva i prihvatili.

Flego je, nakon što su mu predstavili sadržaj zbornika „Istra u Titovo vrijeme", pozdravio tiskanje jedne takve knjige u kojoj će biti ovjekovječen dio novije istarske povijesti. Izdavanje zbornika financijski će potpomognuti Istarska županija, zajedno s gradovima i općinama, obećao je Flego.

Župan je najavio svoje sudjelovanje na Forumu koji okuplja antifašističke saveze, što će se održati slijedećeg tjedna u Anconi. Bit će to prigoda da se istakne istarski doprinos antifašizmu, jer su se narodi Istre prvi u Europi suprotstavili fašizmu, već u njegovim začecima.

Flego je izrazio je trajno opredjeljenje Istarske županije prema antifašističkim vrijednostima, te poručio kako su vrata njegovog ureda uvijek otvorena za rješavanje problematike antifašističkih boraca. Pritom će se inzistirati na izjednačavanju u pravima s braniteljima Domovinskog rata, rekao je.

(Hina) xppul yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙