FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HZZO: počela izgradnja izdvojene informatičke zdravstvene mreže

Autor: nkot
ZAGREB, 20. kolovoza 2013. (Hina) - Nakon Vladine odluke o suradnji na poticanju primjene informacijske i komunikacijske tehnologije za potrebe zdravstvenog sustava, pet javnih ustanova iz zdravstvenog sektora potpisalo je sporazum kojim se pobliže regulira suradnja s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom CARNet, priopćio je danas Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO).

Osim HZZO-a, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu, Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i Hrvatskog zavoda za telemedicinu, supotpisnici sporazuma su Ministarstvo zdravlja (kao ministarstvo nadležno za zdravstvene ustanove), Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta (kao nositelj prava osnivača CARNeta) te Ministarstvo uprave (kao nositelj razvoja informacijskog sustava državne uprave).

Sporazum će služiti kao osnovica za izgradnju izdvojene informatičke mreže zdravstvenog sektora, koja će biti temelj za pružanje šireg opsega usluga iz područja eZdravlja, uz maksimalnu sigurnost zdravstvenih informacija i ostvarenje ciljeva nacionalne strategije razvoja zdravstva 2012.-2020., stoji u priopćenju.

(Hina) pp/xmd ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙