FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: kod Bosiljeva prema Zagrebu kolona 15 kilometara

Autor: trub
ZAGREB, 18. kolovoza 2013. (Hina) - Nakon završenog očevida teške prometne nesreće na autocesti A1 između čvorova Ogulin i Bosiljevo, u kojoj je poginuo austrijski motociklist, promet je u 11,50 sati normaliziran, ali se zbog pojačanog priljeva formirala kolona duga oko 15 kilometara koja se usporeno kreće u smjeru Zagreba, izvijestio je Hrvatski autoklib (HAK).

U smjeru mora promet ide nesmetano.

Na autocesti A1 Zagreb-Vrgorac u smjeru Zagreba vozi se u koloni dugoj oko 13 kilometara od odmorišta Jasenice prema tunelu Sveti Rok. U HAK-u mole vozače za strpljenje i razumjevanje.

Pojačan promet, zastoji i vožnja u koloni mogući su na Krčkom mostu, duž jadranske obale na prilazima turističkih gradova i mjesta, Istarskom ipsilonu, na autocestama A6 Rijeka-Zagreb i A1 Zagreb-Vrgorac, u oba smjera, i A2 Zagreb-Macelj u smjeru graničnog prijelaza Macelj.

Pred naplatom Trakošćan na autocesti A2 Zagreb-Macelj u smjeru graničnog prijelaza Macelj kolona vozila koja se kreće duga je oko 1,5 kilometar.

Na Istarskom ipsilonu kolona vozila koja se kreće u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija dugačka je oko 1,5 kilometra.

Zbog prosvjeda zatvoreni su, na autocesti A3 Bregana-Lipovac, ulazni i izlazni kraci na čvorovima Nova Gradiška, Lužani i Velika Kopanica (promet se preusmjerava na čvorove Okučani i Slavonski Brod). Također zbog prosvjeda zatvorene su ceste D2 u mjestu Korija kod Virovitice, D5 Lukač-Brezik, D7 u Velikoj Kopanici, Čemincu, D55 Županja-Orašje, D515 na dionici Potnjani- Bračevci (obilazak Satnica Đakovačka- Gorjani- Krndija).

Promet putničkih vozila pojačan je na graničnim prijelazima Metković gdje se na ulasku čeka oko sat i 45 minuta, na Aržanu gdje se na ulasku čeka oko sat vremena, te na ulascima u prijelaze Kamensko, Orah, Slavonski Brod i Stara Gradiška gdje su čekanja su do 30 minuta. Promet je u oba smjera pojačan na graničnim prijelazima Macelj, Bajakovo i Pasjak, te na izlasku iz Kaštela i Plovanije.

Pojačan je promet i u trajektnim lukama i pristaništima.

(Hina) xtr ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙