FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: Jadranska magistrala otvorena za sve skupine vozila

Autor: trub
ZAGREB, 16. kolovoza 2013. (Hina) - Od 17 sati ukinute su sve zabrane zbog bure, pa je Jadranska magistrala (D8) otvorena za sve skupine vozila, a jak vjetar otežava promet i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobića, izvijestio je danas Hrvatski autoklub (HAK).

Gust je promet na autocesti A1 između Zagreba i Karlovca osobito u smjeru unutrašnjosti. Na naplati Lučko na izlasku s autoceste prema Zagrebu kolona vozila duga je dva kilometra.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, kolona vozila na izlazu na naplati Trakošćan prema graničnom prijelazu Macelj duga je oko 5,5 kilometara, pa se promet povremeno prekida na čvoru Krapina.

Promet je pojačan i na ostalim autocestama, a tijekom dana gužve očekujemo na Istarskom ipsilonu, na cestama u blizini turističkih središta na obali kao i na dijelovima gdje su u tijeku radovi.

Zbog prosvjeda zatvoreni su ulazni i izlazni kraci na čvorovima Nova Gradiška, Lužani i Velika Kopanica na autocesti A3 Bregana-Lipovac (promet se preusmjerava na čvorove Okučani i Slavonski Brod), te državne ceste D7 u Velikoj Kopanici i Čemincu, D34 u Medincima, D51 u Novoj Gradiški i D55 Županja-Orašje.

Također zbog prosvjeda na autocesti A4 Zagreb-Goričan na čvoru Ludbreg zatvoren je ulazak na autocestu, a povremeno i izlazak s autoceste. Obilazak je Podravskom magistralom (D2) ili autocestom.

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnom prijelazu Karasovići (na ulasku se čeka oko sat i pol), i na ulasku na Bajakovu, kao i na izlasku na prijelazima Kaštel i Plovanija te u oba smjera kod Metkovića gdje se čeka do 20 minuta.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

(Hina) pp/xtr ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙