FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirijski pobunjenici u napadu na nadzornu točku ubili 11 osoba

Autor: akoz
BEJRUT, 17. kolovoza 2013. (Hina/Reuters) - Sirijski pobunjenici ubili su u subotu najmanje 11 osoba, uključujući i civile, u napadu na nadzornu točku na zapadu grada Homsa koji su državni mediji opisali kao pokolj.

Većina ubijenih bili su kršćani, rekli su aktivisti i stanovnici. Neki su bili pripadnici Nacionalne obrambene vojske, milicije koja se bori uz vojsku predsjednika Bašara al-Asada, a drugi su bili civili, rekli su.

Sirijski opservatorij za ljudska prava priopćio je da su pobunjenici napali nadzornu točku i ubili pet boraca milicije i šestero civila, među kojima i dvije žene. Opservatorij tvrdi da su i pobunjenici pretrpjeli gubitke.

Stanovnik koji je obišao mjesto napada koji se dogodio tijekom noći rekao je da je vidio ostatke uništene nadzorne točke i dva civilna automobila u blizini, u kojima su se možda putnici našli između dvije vatre.

On je rekao da je nadzorna točka korištena i kao topnički položaj u bombardiranju oko dva kilometra udaljenog pobunjeničkog grada Hosna koji se nalazi ispod križarskog zamka Crac des Chevaliers.

Mnogi kršćani u bijegu pred nasiljem u Homsu u posljednje su se dvije godine smjestili u kršćanskim selima na području na kojemu se u subotu dogodio napad.

Neki su se pridružili snagama koje podupiru Asada iz straha od mogućnosti da predsjednika svrgnu pobunjeničke snage koje su pod sve većim utjecajem radikalnih islamističkih skupina od kojih su neke povezane s al Kaidom.

(Hina) xakoz yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙