FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Petero poginulih u sukobima u Egiptu

Autor: mtro
KAIRO, 16. kolovoza 2013. (Hina/AFP/Reuters) - Najmanje četiri islamistička prosvjednika i jedan policajac ubijeni su u Egiptu u petak u sukobima snaga reda i pristaša svrgnutog predsjednika Mohameda Mursija.

U Ismailiji, na Sueskom kanalu, policija je ubila najmanje četvoricu prosvjednika. Vlada je odobrila oštrije mjere za kršenje zakona, kao i otvaranje vatre na nasilne prosvjednike koji napadaju snage reda ili vladine institucije, što je događaj bez presedana u Egiptu.

U Kairu je jedan policajac ubijen iz zasjede nakon što je vojska blokirala dvije glavne prometnice prije 'marša gnjeva' na koji je pozvalo Muslimansko bratstvo dva dana nakon krvavog obračuna vojske s islamistima, u kojima je poginulo preko 600 ljudi.

Pucnjevi iz automatskog oružja odjekuju u petak u više raznih četvrti glavnog grada Kaira.

U gradu Tanta policija je suzavcem rastjerivala islamističke prosvjednike, navele su službe sigurnosti.

Nakon molitve sredinom dana, povorke su krenule iz brojnih džamija u zemlji, posebice u Kairu gdje je masa krenula na Trgu Ramzes, u središtu grada, na kojem su vojnici i specijalne policijske snage te brojni policajci u civilu.

Diljem zemlje je u srijedu poginulo oko 600 ljudi, a ranjeno njih oko 3.000, uglavnom u krvavom rastjerivanju Mursijevih pristalica u Kairu.

Muslimansko bratstvo je pozvalo svoje pristaše da nakon izlaska iz džamija "mirno" krenu na prosvjede prema Trgu Ramzes u središtu grada.

Egipatska vojska i policija oštro će se obračunati s bilo kakvim kršenjem zakona, objavila je u petak državna televizija uoči prosvjeda zbog prekjučerašnjeg krvavog obračuna s prosvjednicima.

(Hina) xtm ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙