FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Do početka nastave škole Vrbani III i Sv. Klara bit će gotove, ne i P. Miškine

Autor: mbuj
ZAGREB, 16. kolovoza 2013. (Hina) - Gradilišta osnovnih škola Vrbani III i Sveta Klara bit će gotova do početka nove školske godine, ali osnovna škola Pavleka Miškine u Svetom duhu zbog problema s gradnjom ipak neće u rujnu moći primiti djecu u svoje klupe.

Djeca iz te škole će nastavu u novoj školskoj godini pohađati na dvije lokacije - u Školi stranih jezika u Vodnikovoj i u Industrijsko-graditeljskoj školi.

Gradonačelnik Milan Bandić koji je danas obišao gradilišta, najavio je da bi radovi u toj školi trebali biti gotovi za godinu dana odnosno do početka iduće školske godine.

Bandić je rekao da se u Školi Pavleka Miškine rekonstruira stara zgrada škole od gotovo 4500 kvadrata i gradi nova školska zgrada od gotovo 2.500 kvadrata te da se radi o zahtjevnom poslu.

"Opipljiv je posao i osjetljiv, treba konzultirati struku jer kada smo raspisivali natječaj nismo znali na što ćemo naići. Sada kada se otkopalo, otkopalo se nažalost i ono što se nije predvidjelo - a to je izuzetno kompleksna stvar", rekao je Bandić.

Dodao je kako nije u pitanju hoće li radovi biti završeni mjesec ili dva prije ili kasnije, ali se mora napraviti tako da ne budu ugrožena djeca, roditelji i nastavnici.

Kazao je da se sada radi ekspertiza te kad struka kaže svoje, radovi će krenuti punim tempom.

Radi se o investiciji od oko 23 milijuna kuna. Zgrada škole je stara 120 godina i dograđivana šest puta.

(Hina) xmbuj yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙