FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skraćen policijski sat u Egiptu, na Sinaju ubijeno sedam vojnika

Autor: bcav
ZAGREB, 15. kolovoza 2013. (Hina/Reuters/AFP) - Egipatska vlada najavila je u četvrtak da će skratiti trajanje policijskog sata uvedenog u Kairu i još 13 gradova nakon političkog nasilja u kojem je poginulo više od 500 ljudi, dok je istodobno u incidentu na sjeveru Sinaja poginulo sedam vojnika.

Policijski sat započet će u 21 sat po lokalnom vremenu (19 sati po srednjoeuropskom) umjesto u 19 sati i trajat će do 6 sati ujutro, priopćila je vlada.

Istovremeno, sigurnosni i bolnički izvori javljaju da su nepoznati napadači ubili sedam egipatskih vojnika blizu grada El-Arisha na sjeveru Sinaja.

U odvojenom incidentu ranjena su petorica vojnika kada su napadači zapucali na njihov šator, prenose izvori.

Egipatsko ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je u četvrtak da je dalo odobrenje za otvaranje vatre na prosvjednike koji napadaju državne institucije ili snage reda.

"Ministarstvo unutarnjih poslova dalo je upute svim svojim snagama da upotrijebe pravo streljivo kako bi odgovorili na svaki napad usmjeren protiv snaga sigurnosti ili vladinih ureda", navodi se u priopćenju ministarstva.

Ta je objava uslijedila je nakon što su nešto ranije prosvjednici zapalili jedan od vladinih ureda u Kairu te nakon što su zabilježene nove žrtve.

(Hina) xbcav/xbr ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙