FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: stagnacija Crobexa, u fokusu dionica HT-a

Autor: scvi
ZAGREB, 23. srpnja 2013. (Hina) - Indeksi Zagrebačke burze danas stagniraju, a nešto više trguje se tek dionicom HT-a, dok investitori čekaju nove smjernice koje će im dati financijska izvješća domaćih kompanija, čija će se objava intenzivirati krajem tjedna.

Crobex indeks oko podneva bio je u minusu 0,05 posto, na 1.841 bodu, dok je Crobex10 bio u plusu 0,26 posto, na 1.036 bodova.

Redovni promet dionicama iznosio je 3,8 milijuna kuna, što je otprilike 2 milijuna više nego jučer u ovo doba.

„Dok investitori čekaju objavu poslovnih rezultata za prvo polugodište, Crobexi stagniraju. Do podneva još niti jednom dionicom nije ostvaren milijunski promet. Nešto više trguje se tek dionicom HT-a“, kaže Nigela Bubalo, brokerica i članica Uprave investicijskog društva Credos.

Dionicom HT-a do podneva je ostvareno 566.000 kuna prometa, a cijena joj se spustila 1,25 posto, na 180 kuna.

Po likvidnosti slijedi dionica Valamar Adrije, s 553.000 kuna prometa. Cijena joj je skočila 2 posto, na 161,97 kuna.

Bubalo dodaje da je tržište danas reagiralo na vijest da je sudac Trgovačkog suda, radi ocjenjivanja ustavnosti pojedinih članaka Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi, odgodio ročište na kojem se trebala sklopiti predstečajna nagodba u slučaju Dalekovoda.

Dionica Dalekovoda na gubitku je 7,2 posto, na 23,85 kuna, uz promet od 60.553 kuna.

Nešto veći pad bilježi i dionica AD Plastika. Danas je prvi dan trgovanja tom dionicom bez prava na isplatu dividende iz prošlogodišnje dobiti.

AD Plastik već je isplatio predujam dividende od 4 kune po dionici, a ostatak od 4 kune po dionici isplatit će u razdoblju od 14. do 24. kolovoza, svim dioničarima koji su kao vlasnici upisani u depozitarij SKDD-a na dan 25. srpnja.

Cijena te dionice oslabila je 1,88 posto, na 121,15 kuna.

Najveća dobitnica, pak, dionica je Hotela Cavtat, čija je cijena skočila 11,3 posto, na 245 kuna.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙