FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karzai: Afganistan spreman potpisati sporazum o sigurnosti sa SAD-om

Autor: mtau
KABUL, 22. srpnja 2013. (Hina/AFP) - Afganistanski predsjednik Hamid Karzai rekao je u ponedjeljak kako bi želio zaključiti bilateralni sporazum o sigurnosti s Amerikancima, iako je prije mjesec dana prekinuo pregovore o tom pitanju, priopćio je ured afganistanskog predsjednika.

Karzai je razgovarao o mogućnosti postizanja bilateralnog sporazuma na sastanku u ponedjeljak u Kabulu sa zapovjednikom američke vojske, generalom Martinom Dempseyem.

"Tijekom susreta, predsjednik Hamid Karzai ponovno je naglasio da su Afganistanci godinama patili zbog rata, i da sada žele mir", kaže se u priopćenju. On je također kazao da su "Afganistanci, nošeni nadom, spremni potpisati sporazum o sigurnosti sa SAD-om, pod uvjetom da taj sporazum donese mir i stabilnost zemlji", dodaje se u priopćenju.

Sporazum o sigurnosti trebao bi definirati modalitete američke nazočnosti u Afganistanu nakon što završi borbena misija NATO-a krajem 2014., među ostalim broj američkih baza u zemlji i status američkih vojnika.

Karzai je prekinuo pregovore o tom pitanju 19. lipnja, ljut zbog odluke od dan prije o otvaranju političkog ureda talibana u Dohi, u Kataru, koji je u međuvremenu privremeno zatvoren.

(Hina) xmaš ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙