FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američki dolar pod pritiskom prodaja

Autor: mpuk
LONDON, 8. kolovoza 2013. (Hina/Reuters) - Najnoviji solidni podaci o kineskoj vanjskoj trgovini poduprli su danas na međunarodnim deviznim tržištima rast tečaja australskog dolara, dok je tečaj američkog dolara potonuo prema euru na najnižu razinu u sedam tjedana.

Australski dolar, koji ima tendenciju rasta s objavom optimističnih kineskih pokazatelja budući da je Kina glavno odredište australskog izvoza sirovina, porastao je danas za 0,8 posto, na 0,9073 američka dolara.

Kina je danas objavila znatno bolje od očekivanja podatke o uvozu i izvozu u srpnju, što budi nadu da usporavanje rasta drugog po veličini svjetskog gospodarstva neće biti preveliko. Na tržištima valuta takve vijesti potiču apetit investitora za rizičnijim valutama, poput australskog dolara.

Iako većina analitičara očekuje ponovno jačanje američkog dolara kako se bude bližio kraj godine, različiti komentari iz Fed-a potiču neizvjesnost oko toga kad bi moglo biti započeto smanjivanje programa stimulativnih monetarnih mjera.

"Apetit za rizikom porastao je preko noći nakon kineskih trgovinskih podataka", rekao je Ioan Smith, direktor u tvrtki Knight Capital Group Europe.

Istodobno, euro je danas dobio na vrijednosti 0,15 posto, dosegnuvši 1,3358 dolara, nakon što je nakratko dotaknuo najvišu razinu u sedam tjedana od 1,3370 dolara, potpomognut boljim od očekivanja podacima o njemačkom trgovinskom višku.

(Hina) xmpv ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙