FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svečani mimohod Dječjih vinkovačkih jeseni

Autor: zdra
VINKOVCI, 8. kolovoza 2013. (Hina) - U svečanom mimohodu Dječjih vinkovačkih jeseni 8. rujna ulicama i trgovima Vinkovaca proći će 54 dječje folklorne skupine od kojih 19 gostujućih iz 14 županija te grada Zagreba, najavili su danas organizatori.

Dječje vinkovačke jeseni utemljene su 1970. i među najstarijim su priredbama tradicijske kulture Vinkovačkih jeseni koje će se ove godine održati od 6. do 15. rujna pod geslom "To smo što jesmo".

Prema riječima voditelja Dječjih vinkovačkih jeseni Darija Grčića, ta je priredba jamstvo za očuvanje tradicije i kulturne baštine te jamstvo opstojnosti i ulog za budućnost Vinkovačkih jeseni i hrvatskih tradicijskih vrijednosti.

Na čelu mimohoda ove će godine biti djeca iz KUD-a "Sloga" iz Retkovaca, koja će Vukovarsko-srijemsku županiju predstavljati i na ovogodišnjoj državnoj Smotri dječjeg folklora u Kutini, a nakon mimohoda djeca će se družiti s dječjim piscem Mladenom Kušecom te uživati u koncertu skupina "Plan B" i "Revolution".

Ovogodišnje Dječje vinkovačke jeseni imaju i humanitarno obilježje - prikupljanje novca za liječenje dvojice mladih Vinkovčana, Josipa Pajtera i Davida Bošnjaka, koji su ove godine stradali od strujnog udara penjući se na vagone željezničkih kompozicija na kolosijecima Hrvatskih željeznica u Vinkovcima. Također će se dijeliti letci o opasnostima igre uz željezničku prugu.

(Hina) xzdra yam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙