FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brešanu nagrada za ukupan doprinos 27. Filmskom festivalu u Herceg Novom

Autor: mmar
HERCEG NOVI, 8. kolovoza 2013. (Hina) - Hrvatski režiser Vinko Brešan je na 27. Filmskom festivalu u Herceg Novom "Montenegro film festival" dobio nagradu "Milan Žmukić" koja se tradicionalno dodjeljuje za ukupan doprinos tom filmskom festivalu.

Brešan se na filmskom festivalu u Herceg Novom predstavio filmom "Svećenikova djeca".

Grand prix - Velika zlatna mimoza filmskog festivala u Herceg Novom dodijeljena je filmu "Kalup", turskog redatelja Alija Ajdina, kome je pripala i Zlatna mimoza za najbolji scenario.

Zlatna mimoza za režiju dodjeljena je rumunskom redatelju Marianu Krišanu za film "Rocker". Tihomir Stanić, za ulogu Anđelka u filmu "Falsifikator" reditelja Gorana Markovića, i Dan Kjorean, za ulogu Viktora u filmu "Rocker", ravnopravno su podijelili Zlatnu mimozu za najbolju mušku ulogu. Ista nagrada za najbolju žensku ulogu pripala je Dari Džokić za ulogu Milice u filmu "Odumiranje", reditelja Miloša Pušića. Danijel Ćipri dobio je Zlatnu mimozu za kameru za film "Salvo".

U kategoriji dokumentarnog filma Gran prix pripao je francuskom autoru Natanielu Kartonu za film "Sjećanja".

Specijalne nagrade dodjeljene su filmovima "Mauro u Kajeni", brazilskog autora Leonarda Muramateuša, i "Ja ubijam", Davida Whitea i Paul Wedela.

Nagradu fondacije „Živko Nikolić" za najbolju režiju pripala je Ivanu Salatiću, studentu FDU Cetinje, za kratki igrani film "Intro".

(Hina) xmmar ytdel

An unhandled error has occurred. Reload 🗙