FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Mrsić otvorio CISOK-e u Slavonskome Brodu i Osijeku

Autor: mvrk
OSIJEK/SLAVONSKI BROD, 2. kolovoza 2013. (Hina) - Centri za informiranje i savjetovanje o karijeri Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje otvoreni su danas i u Osijeku i Slavonskom Brodu.

U oba grada otvorio ih je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, ističući kako je riječ o novom načinu profesionalnog usmjeravanja i komunikacije HZZ-a i korisnika.

Unaprjeđenje cjeloživotnoga profesionalnog usmjeravanja glavni je cilj danas otvorenoga Centra za informiranje i savjetovanje u karijeri (CISOK) u Slavonskome Brodu, rekao je Mrsić, ističući kako taj grad ima veliku nezaposlenost, ali i tradiciju obrazovanja.

"Inzistiramo da bude jedan od prvih koji će krenuti u cjeloživotno obrazovanje. Zastupamo model da u cjeloživotnom obrazovanju bude najmanje 30 do 40 posto radnika, a u ovom trenutku ih imamo 2,8 posto. Radnicima omogućavamo da se prilagode tržištu rada, da se obrazuju, podignu svoju zapošljivost i da ne moraju angažirati vlastita financijska sredstva, nego da to bude na teret države", istaknuo je Mrsić, dodajući da u Slavonskome Brodu slijedi i realizacija programa samozapošljavanja u suradnji s gradom i Brodsko-posavskom županijom.

U Osijeku je Centar za informiranje i savjetovanje u karijeri otvoren u središtu grada, što je na otvorenju istaknuto kao prednost, uz uvjete za individualni rad s korisnicima. U Osječko-baranjskoj županiji trenutačno je nešto više od 33 tisuće nezaposlenih osoba, rekao je predstojnik osječkoga Područnog ureda Zavoda za zapošljavanje Željko Bugarić i napomenuo da taj centar ima uvjete koje stotinu godina stara zgrada osječkoga Zavoda za zapošljavanje nema.

IPA projekt Europske unije “Razvoj ljudskih potencijala“ financirao je osam centara za informiranje i savjetovanje o karijeri u Hrvatskoj: dva u Zagrebu i po jedan u Varaždinu, Koprivnici, Zadru, Šibeniku, Osijeku i Slavonskom Brodu. Vrijednost cjelokupnog projekta u Hrvatskoj je 3,7 milijuna eura i potpuno se financira iz pretpristupnih fondova. Centri će raditi i na usklađivanju te povezivanju sustava profesionalnog usmjeravanja s istim takvim sustavima u Europskoj uniji.

(Hina) xvsik/xmvrk yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙