FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Mrsić u Šibeniku otvorio CISOK

Autor: jdev
ŠIBENIK, 29. srpnja 2013. (Hina) - Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić otvorio je danas u Šibeniku CISOK - Centar za informiranje i savjetovanje koji će pružati usluge besplatnog informiranja i savjetovanja u karijeri, a služit će učenicima osnovnih i srednjih škola, studentima, roditeljima, nezaposlenim i zaposlenim osobama, školama te poslodavcima.

Šibenski CISOK jedan je od osam hrvatskih centara utemeljenih u sklopu projekta financiranog iz pretpristupnih fondova Europske unije. Ukupna je vrijednost projekta u Hrvatskoj 3,7 milijuna eura.

Šibeniku je potreban još jedan takav centar, ali na mjestu gdje se okupljaju mladi, ocijenio je ministar Mrsić i rekao gradonačelniku Željku Buriću kako je za taj projekt potrebno pronaći odgovarajuće mjesto.

Otvorenje centra pomak je u profesionalnom usmjeravanju, rekao je predstojnik Zavoda za zapošljavanje – Područne službe u Šibeniku Luka Petrina i dodao kako se nada da će CISOK imati važnost u uravnoteženju ponude i potražnje na tržištu rada.

Na šibensko-kninskom tržištu rada, istaknuo je, velik je broj nezaposlenih osoba, a s druge strane poslodavci ne mogu zadovoljiti potrebe za određenim kadrom. CIOSK bi trebao pomoći da se na tom tržištu stvori ravnoteža, zaključio je Petrina.

(Hina) xjdev yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙