FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bura otežava promet Jadranskom magistralom

Autor: amat
ZAGREB, 31. srpnja 2013. (Hina) - Zbog bure na dionici Jadranske magistrale (D8) između Senja i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, izvijestio je HAK iza 6 sati.

Jak vjetar puše na dionici autoceste A1 između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok, vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h, no autocesta je otvorena za sva vozila.

Tijekom dana očekuje se pojačan promet u Istri, na Krčkom mostu, Istarskom ipsilonu, duž Jadranske magistrale, u blizini turističkih mjesta te na autocestama A1 Zagreb-Vrgorac osobito na dijelu Zagreb-Karlovac- Bosiljevo II, A6 Rijeka-Zagreb, A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac.

Povremeno se pojačan priljev vozila očekuje i pred naplatnim postajama Lučko, Zaprešić i Ježevo, na zagrebačkoj i riječkoj obilaznici, kao i prilazima Puli, Rijeci, Zadru i Splitu.

Zbog radova, posebice tijekom dana kada je i gustoća prometa veća, na pojedinim dionicama cesta mogući su zastoji i čekanja. Osobito se to odnosi na vožnju Jadranskom magistralom (D8) od Novog Vinodolskog do Senja gdje se u dužini od 12 km, u tri etape, vozila propuštaju naizmjence.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja, iako su na graničnom prijelazu Metković mogući zastoji u prometu osobnih, a na Bajakovu u prometu teretnih vozila.

Trajekti plove prema redu plovidbe, a pojačan se promet očekuje u pristaništima prema otocima Cresu, Rabu i Pagu te u trajektnim lukama Zadar i Split.

(Hina) xam yam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙