FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šteta u bihaćkoj bolnici 10 milijuna eura

Autor: slek
MOSTAR, 26. srpnja 2013. (Hina) - Šteta u bolnici u Bihaću čiji je jedan dio sinoć izgorio u požaru po prvim procjenama iznosi oko 20 milijuna maraka (oko 10 milijuna eura) dok je tamošnja županijska vlada proglasila izvanredno stanje, a razne institucije u BiH obećala su već dva milijuna maraka pomoći, izvijestila je Federalna televizija (FTV).

Direktor županijske bolnice u Bihaću dr. Hajrudin Havić je na upit novinara hoće li dva milijuna maraka donacija biti dovoljne za njezinu obnovu izjavio kako se radi o šteti "koja je dvoznamenkasta i deset puta veća od obećanog iznosa".

Pojasnilo je da je u požaru, ali i samome gašenju uništeno više odjela, operacijskih dvorana, opreme, dizala, dijagnostika te cijeli odjel mikrobiologije.

Dodao je međutim kako se danas uspio organizirati rad u bolnici unatoč otežanim uvjetima.

"Nakon tragedije koja nas je pogodila, danas smo uspjeli organizirati rad bolnice, hladni slučajevi su vraćeni kućama, a hitni raspoređeni po odjelima, koji nisu zahvaćeni požarom", rekao je Havić.

Vlada Unsko-sanske županija na izvanrednoj sjednici proglasila je stanje prirodnih i drugih nesreća. Uz to, pozvane su i općine u ovoj županiji da to isto poduzmu kako bi se mogle uključiti vlastitim sredstvima u sanaciju bolnice.

U posjeti Bihaću u petak su bili brojni dužnosnici iz BiH koji su obećali potporu obnovi bolnice.

Oružane snage BiH sutra će u Bihać poslati jedan sanitetski helikopter koji će biti spreman 24 sata ukoliko bude potreban prijevoz težih bolesnika.

Pripadnici Federalne uprave policije i županijskog MUP-a započeli su petak očevid kako bi rasvijetili uzroke nastanka požara. Mediji nagađaju da se dogodila eksplozija nekoliko plinskih boca na višim katovima zgrade.

Veliki požar izbio je u noći na petak oko dva sata u bolnici. Izgorio je središnji dio kompleksa - svi krovovi i gornji katovi bolnice. Vatra se brzo proširila i zahvatila cijeli objekt. Pacijenti su na vrijeme izvedeni u dvorište bolnice i nitko nije ozlijeđen. U trenutku izbijanja požara u bolnici se nalazilo oko 400 pacijenata.

(Hina) xzkre ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙