FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - od subote, 27. srpnja do ponedjeljka, 29. srpnja

Autor: mudi
ZAGREB, 26. srpnja 2013. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, od subote, 27. srpnja do ponedjeljka, 29. srpnja.

Subota, 27. srpnja

---------------------------------

VALBANDON, FAŽANA - Predsjednik Republike Ivo Josipović susrest će se sa županom, gradonačelnicima i načelnicima općina Istarske županije (13 sati, restoran ''Alla beccaccia'')

UMAG - Predsjednik Republike Ivo Josipović nazočit će donatorskoj večeri Zaklade „Hrvatska bez mina“ (18,50 sati, restoran Istra Gourmet by „San Rocco“)

ZAGREB - Odluka o budućim sindikalnim i industrijskim akcijama, tema je konferencije za novinare Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara - medicinskih tehničara (12 sati, Hrvatski obrtnički dom, Trg Mažuranića 13/I)

SRB - Savez antifašističkih boraca i antifašista RH i Srpsko narodno vijeće u Srbu će 27. srpnja organizirati proslavu Dana ustanka naroda Like i Korduna 1941. Proslava tradicionalno uključuje polaganje vijenaca, govor uzvanika i kulturno-umjetnički program (u 12 sati). Na komemorativnom skupu sudjelovat će posebni savjetnik predsjednika Vlade za kulturu Slavko Goldstein, kao premijerov izaslanik.

Pod motom "U Srbu se brani Hrvatska", prosvjedni skup organizira Autohtona - Hrvatska stranka prava (u 12 sati).

ZAGREB - Hina će objaviti temu pod naslovom "Izmjene ZKP-a: lakše do skrivene imovine kriminalaca".

"Kriminalci u Hrvatskoj više neće iz zatvora izlaziti bogatiji nego kad su u njega ušli nakon što se osnuju posebni odjeli državnog odvjetništva koji bi trebali otkriti njihovu nezakonito stečenu i skrivenu imovinu. Jedna je to od novosti predloženih izmjenama Zakona o kaznenom postupku (ZKP) koje je Ministarstvo pravosuđa u petak stavilo na javnu raspravu i poslalo svim državnim odvjetništvima, općinskim i županijskim sudovima, katedrama za kazneno pravo i drugim zainteresiranim stranama. Petim izmjenama ZKP-a, koji je donesen 2008., uveli bi se posebni odjeli državnog odvjetništva za vođenje imovinskih izvida, a policijski i financijski službenici bi i prije pokretanja kaznenog postupka otkrivali novac, nekretnine i ostalu imovinu koju su kriminalci stekli kaznenim djelima."

Nedjelja, 28. srpnja

-----------------------------------

ZAGREB - Nema važnijih događaja za najaviti

Ponedjeljak, 29. srpnja

-----------------------------------

ZAGREB - Rodilište KBC-a Sestre milosrdnice potvrdilo je svjetske kriterije kvalitete dobre skrbi za majke i djecu u njihovim prvim zajedničkim danima. Osoblje rodilišta, na čelu sa ravnateljicom bolnice prof. dr. sc. Vesnom Šerić i predstojnikom Klinike za ženske bolesti i porodništvo prof. dr. sc. Krunoslavom Kunom, primit će prestižno priznanje Rodilište - prijatelj djece, koju dodjeljuju UNICEF i Ministarstvo zdravlja. Na svečanosti će biti i ministar zdravlja Rajko Ostojić koji će se osvrnuti na 20 godina provedbe inicijative za humanizaciju hrvatskih rodilišta te ulaganjima u zdravlje majki i novorođene djece. Koordinator programa prof. dr. sc. Josip Grgurić najavit će Međunarodni tjedan dojenja koji se svake godine obilježava prvi tjedan u kolovozu (11 sati, biblioteka Klinike za ženske bolesti, KBC Sestre milosrdnice, Vinogradska cesta 29).

KARLOVAC - Potpisivanje ugovora o izvođenju radova pretraživanja i/ili razminiranja s predstavnicima tvrtki za humanitarno razminiranje. Radi se o projektu „Razminiranje na ratom pogođenim područjima“- preostala sredstva, koji sufinancira Europska unija u sklopu Programa IPA 2009. U okviru tog projekta realizirat će se tri projekta pretraživanja i/ili razminiranja u Karlovačkoj županiji: u općinama Barilović, Generalski Stol, Josipdol, Cetingrad i Rakovica. Ukupna vrijednost projekta je 1, 5 milijuna eura, EU ga financira sa 1, 2 milijuna eura, a ostatak Hrvatska iz državnog proračuna (10 sati, prostorije Karlovačke županije, Ured župana, A. Vraniczanya).

ZAGREB - Kada ćemo ostvariti svoje pravo na rad i plaće, pitanje je konferencije za novinare koju ispred PAN-Tvornice papira Zagreb, organizira Sindikat metalaca Hrvatske- Industrijski sindikat (SMH-IS), udružen u SSSH. Pred bivšim i sadašnjim radnicima o temi će govoriti regionalni povjerenik SMH-IS-a Josip Jurčić i sindikalni povjerenik tog sindikata u PAN Tvornici papira Svetislav Janjik (10,30 sati, PAN-Tvornica papira Zagreb d. o. o., Radnička cesta 173).

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xum ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙