FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tunis: Opći štrajk nakon Brahmijeva ubojstva

Autor: mhaj
TUNIS, 26. srpnja 2013. (Hina/AFP) - Ulice Tunisa u petak ujutro bile su gotovo potpuno prazne u vrijeme otvaranja ureda, a brojni letovi otkazani su zbog općeg štrajka koji je slijedio nakon jučerašnjeg ubojstva istaknutog sekularnog oporbenog političara Mohameda Brahmija, prenose mediji.

Na sličan je način prije samo šest mjeseci ubijen ljevičarski vođa Chokri Belaid. Mnogi kafići zatvoreni su zbog ramazana, no u petak su bili zatvoreni i oni lokali u kojima se tijekom ramazana obično ispija čaj. Na tržnicama je bilo tek nekoliko prodavača, a većina trgovina bila je zatvorena. Gradom je prometovao smanjen broj tramvaja i taksija.

Jedna građanka Tunisa koja je naišla na zatvorena vrata banke bila je gnjevna "jer su sindikati štrajk najavili tek sinoć".

Zračna tvrtka Tunisair otkazala je sve letove, a nisu prometovali ni zrakoplovi Air Francea, Alitalije ni British Airwaysa. Štrajku je pristupilo i zemaljsko osoblje zračne luke.

Na opći štrajk pozvao je radnički sindikat - UGTT, prenosi France presse. U priopćenju sindikata stoji kako je štrajk odgovor na "terorizam, nasilje i ubojstva".

Glavni tajnik UGTT-a, Husein Abasi, rekao je kako će se zbog ovog atentata zemlja potonuti u "krvoproliće".

(Hina) xmh yrt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙