FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija primila pismo iz SAD-a o Snowdenu

Autor: vrad
MOSKVA, 25. srpnja 2013. (Hina/AFP) - Rusija je u četvrtak objavila da je primila pismo iz Sjedinjenih Država s nekoliko opaski o američkom bjeguncu Edwardu Snowdenu koji je već mjesec dana blokiran u moskovskoj zračnoj luci, u kojemu se ne traži njegovo izručenje ili izgon u domovinu.

"Jučer (srijeda) Rusija je primila pismo američkog ministra pravosuđa Erica Holdera u kojemu izlaže neke aspekte američkog stajališta o statusu Edwarda Snowdena", ističe služba za tisak ruskog ministarstva pravosuđa. "U toj poruci nema nikakva zahtjeva za izručenje ili izgon" Snowdena u SAD, dodaje ministarstvo bez drugih potankosti.

Ova vijest dolazi nakon dana tijekom kojega su se čule različite informacije o sudbini američkog bjegunca kojega traže zbog špijunaže pošto je otkrio da SAD prati elektroničke komunikacije u svijetu, što je snažno odjeknulo u javnosti.

Ruski mediji su u srijedu objavili da će Snowden ubrzo napustiti tranzitnu zonu moskovske zračne luke Šeremetjevo gdje je od dolaska iz Hong Konga 23. lipnja. No tu je informaciju poslije demantirao ruski odvjetnik mladog Amerikanca, koji je rekao da njegova stranka od ruskih služba još nije primila dokument koji će mu omogućiti da napusti zračnu luku.

Ovo iščekivanje koje Snowdenov odvjetnik pripisuje "ruskoj birokraciji", svjedoči ponajprije o neodlučnosti Moskve u tom pitanju koje Rusiju dovodi u škakljiv položaj prema SAD-u, ocjenjuje ruski tisak.

(Hina) xvrad

An unhandled error has occurred. Reload 🗙