FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Optuženi zbog krijumčarenja heroina iz Albanije i Kosova

Autor: amat
ZAGREB, 25. srpnja 2013. (Hina) - USKOK je podno optužnicu protiv sedmorice pripadnika krijumčarske skupine koju tereti da su iz Albanije i Kosova u Hrvatsku, a kasnije i Švicarsku prokrijumčarili najmanje deset kilograma heroina od ljeta 2011. do veljače ove godine.

U službenom priopćenju na USKOK-ovim internetskim stranicama, u kojem se navode tek inicijali i dob optuženika, stoji da je heroin nabavljao prvookrivljenik koji je vodio sve poslove od krijumčarenja, prihvata heroina u Zagrebu i njegove daljnje preprodaje. Ostali su, dodaju, imali zadaću da ga u okviru zločinačkog udruženja prevoze, skrivaju, posreduju u prodaji i isporučuju kupcima.

"U tri navrata je zaplijenjeno ukupno 5, 5 kilograma heroina, oko tri kilograma punila, a optužnicom ih se na temelju rezultata istrage tereti i za druge količine prokrijumčarenog i prodanog heroina", kažu u USKOK-u.

Neslužbeno se doznaje da je vođa skupine Anton Lukes čiju je skupinu policija raskrinkala početkom veljače ove godine nakon mjeseci tajnog slušanja telefonskih razgovora i praćenja osumnjičenika.

Uz Lukesa je tada uhićen i Massimo Moratto, kojega se tereti da je kupio oko dva kilograma heorina kako bi ga preprodao na području Istre. Iako je u akciju upao neočekivano utvrđeno je da jedan od krakova narkomreže vodi prema Puli, a mediji su pisali i da je na tajnim snimkama zabilježen njegov protest jer je, jednom prilikom, umjesto heroina dobio brašno.

Nakon uhićenja ove skupine policija je tvrdila da je riječ o milijunskom krijumčarskom poslu te da je dio zaplijenjene droge u Hrvatsku došao u posebno prerađenim automobilskim akumulatorima koji su, unatoč mjestu za drogu, mogli obavljati i svoju primarnu funkciju. Teklići koji su s drogom prolazili dug put od Kosova ili Albanije do Hrvatske za svoje su usluge navodno dobivali po tisuću eura.

(Hina) xam yam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙