FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poditgnuta optužnica protiv bombaša iz Botinca

Autor: amat
ZAGREB, 23. srpnja 2013. (Hina) - Zagrepčanin Branko Novak koji je u travnju bacio bombu na terasu kafića "Miki" u naselju Botinec optužen je za pokušaj ubojstva i teško kazneno djelo protiv sigurnosti, izvijestilo je danas državno odvjetništvo ne navodeći ime optuženika.

Novaka se tereti da je 19. travnja oko 21,30 sati nakon svađe s tri osobe među kojima je bio i vlasnik kafića došao na terasu noseći sa sobom nož, sjekiru i ručnu bombu.

Kada je ugledao vlasnika više je puta zamahnuo sjekirom prema njegovoj glavi, no on se obranio stolicom.

"Ustrajući u namjeri da ga usmrti, a budući da su ga gosti lokala spriječili u daljnjem napadanju sjekirom i iako svjestan da se na terasi nalazi veći broj osoba nakon što je aktivirao ručnu bombu M-75 bacio ju je na terasu kafića", navodi državno odvjetništvo na svojoj internetskoj stranici.

Nakon eksplozije šrapneli su teže ozlijedili troje gostiju, a lakše još četvero, no u tužiteljstvu tvrde da je svojim postupkom Novak "ugrozio život i tjelesni integritet ostalih deset osoba koji su se nalazili u susjednim lokalima".

U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv Novaka zbog opasnosti od ponavljanja nedjela. On od uhićenja nije iznosio obranu, a prilikom aktiviranja bombe je i sam bio lakše ozlijeđen. Iako je isprva pobjegao s mjesta zločina i putem odbacio sjekiru kasnije je sam nazvao policiju i prilikom uhićenja nije pružao otpor.

(Hina) xam yam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙