FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: dmus
ZAGREB, 23. srpnja 2013. (Hina) - Donosimo pregled zanimljivosti iz svijeta.

LONDON - Kate, vojvotkinja od Cambridgea i supruga princa Williama, rodila je sinčića u bolnici St Mary u Londonu, priopćila je kraljevska palača u ponedjeljak. Dječak, treći u nasljednom nizu za britanski tron, "rođen je zdrav" u 16.24 h po mjesnom vremenu (17.24 h po srednjoeuropskom). Dječačić, težak 3,8 kilograma, i majka su dobro nakon porođaja, kojem je nazočio otac, dodaje palača. Kraljica Elizabeta II., vojvoda od Edinburgha, princ od Walesa, vojvotkinja od Cornwalla, princ Harry i obje obitelji obaviještene su i radosne su zbog prinove.Djetetovo ime vjerojatno će se znati tek za par dana: Britanci, poslovično strpljivi kad je u pitanju kraljevska obitelj, morali su čekati tjedan dana da bi doznali Williamovo ime, a Charlesovo je objavljeno nakon punih mjesec dana. Cijeli svijet je iščekivao rođenje "kraljevske bebe" pošto je Kate u ponedjeljak rano ujutro oko 6 sati primljena u bolnicu "s prvim znakovima trudova", po kratkom priopćenju palače u Kensingtonu.

WASHINGTON - Orijaški cvijet koji zaudara po trulom mesu, a potječe iz indonezijske prašume, procvjetao je u botaničkom vrtu u Washingtonu, privukavši u američku prijestolnicu velik broj radoznalaca. Titan aurum, jedan od najvećih cvjetova na svijetu, počeo je cvjetati u nedjelju u washingtonskom botaničkom vrtu, a latice će mu ostati otvorene tek 24 do 48 sati. "Cvijet se nedugo zatim ponovo sklapa", tumači ustanova koja izravno snima rast goleme biljke i mnoštvo turista koje privlači i sve prenosi na svojoj internetskoj stranici. Cvijet je visok 2,4 metra, a zaudara po trulu mesu kako bi privukao oprašivače, zbog čega ga i zovu "smrdljivi cvijet". Njegovo vrijeme cvatnje ne može se unaprijed predvidjeti: moguće je svake godine i jednom u deset godina. Ova vrsta je prvi put otkrivena 1878. Zadnji put je neki cvijet ove vrste u botaničkom vrtu u Washingtonu procvjetao 2007.

BEČ - Luksuzni bečki hotel Sacher, smješten u blizini prestižne Državne opere, odsad će pružati gostoprimstvo i četveronožnim psećim ljubimcima svojih gostiju, izvijestila je u ponedjeljak direktorica hotela Elisabeth Guertler. Hotelsko će osoblje za dodatnih 35 eura po danu u sobu gosta postaviti krevetić za psa, ručnik, zdjelicu za hranu i posebnu zdjelicu za vodu. Vlasnik ili vlasnica psa moći će se obratiti recepciji ukoliko ljubimac poželi pseće kolačiće, na raspolaganju će imati hotelsku uzicu i brnjicu, rekla je Guertler na konferenciji za novinare. Vlasnici će pseće ljubimce izvan hotelske sobe obvezno morati voditi na uzici, dok u spa, dvoranu za vježbanje i restoran neće imati pristup, rekla je Guertler, i sama ponosna vlasnica Jack Russell terijerke po imenu Ella.

ŽENEVA - Državljanin Gvineje Bisau uhićen je proteklog vikenda u ženevskoj zračnoj luci s 56 paketića droge u želucu, priopćila je u ponedjeljak švicarska policija. Četrdesetjednogodišnji muškarac pobudio je sumnju carinika po slijetanju iz Lisabona u nedjelju ujutro te je prevezen u bolnicu na rentgensko snimanje, po priopćenju policije. "Tom je medicinskom pretragom utvrđeno da je u njegovu tijelu stanovit broj paketića", dodala je policija, koja napominje da muškarac još mora izbaciti paketiće iz tijela. Muškarac je priznao da je prenosio 56 paketića droge za koju nije znao koje je vrste i da je za svoj trud trebao dobiti 600 eura.

ZAGREB/SCOTTSDALE - Hollywoodski glumac Dennis Farina, koji je 20 godina radio kao policijski časnik u Chicagu prije nego što je krenuo u glumačke vode, umro je u ponedjeljak u 69-oj godini u Scottsdaleu, u saveznoj državi Arizoni, od krvnog ugruška u plućima, piše u utorak New York Times. Farina je imao dulju glumačku nego policijsku karijeru, a glumio je detektive i mafijaše. U seriji "Zakon i red" glumio je detektiva Joea Fontanea, a prije toga je bio detektiv u "Kriminalističkim pričama". Također su bile zapažene njegove uloge u filmovima "Uhvatite maloga", "Ponoćna utrka" i "Zdrpi i briši". Farina je rođen u Chicagu 29. veljače 1944. Sa suprugom Patricijom Farinom, s kojom je bio u braku do 1980. godine, ima troje odrasle djece te dvije unuke i četiri unuka. Ljubav svojeg života, Marianne Cahill, nikad nije oženio, ali su proveli zajedno 35 godina života.

(Hina) xdam ydam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙