FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 24. srpnja

Autor: nbrc
ZAGREB, 23. srpnja 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 24. srpnja.

DONJA STUBICA - Predstavnici Krapinsko-zagorske županije na konferenciji za novinare predstavit će tehnološke novitete u promociji gastronomije te županije. Tom prigodom bit će predstavljena nedavno objavljena kuharica s tradicionalni zagorskim kolačima "Babičini kolači" te mobilna aplikacija Gastro Zagorje. Uz krapinsko-zagorskog župana Željka Kolara i predstavnike županije, konferenciji za novinare i predstavljanju će, kako je najavljeno, bit nazočan i ministar turizma Darko Lorencin (10,00 sati, Donja Stubica, seosko imanje Majsecov mlin, Marka Živaljića, Obrtnička 47).

ZAGREB - Na području Krapinsko-zagorske županije, u kojoj se zadnjih godina intenzivno razvija turizam zbog većeg broja toplica, sve više agroturizama, vinskih cesta i druge ponude, u prvoj polovici ove godine ostvareno je 7 posto više noćenja nego u istom razdoblju prošle godine. U nastavku godine, posebno u ljetnim mjesecima i na jesen, očekuje se nastavak pozitivnog trenda. Ističe to u razgovoru za Hinu direktorica Termi Tuhelj Ivana Kolar, ujedno i članica turističkih vijeća županijske Turističke zajednice i gospodarske komore. Po njenim riječima, fizičkim su turističkim porastima u toj županiji najviše pridonijeli strani turisti u hotelima u termama Tuhelj i Jezerčica.

ZAGREB - Građevinski su radovi u Hrvatskoj u svibnju, prema kalendarski prilagođenim podacima, bili manji za 8,6 posto u odnosu na isti mjesec 2012. godine, dok desezonirani indeksi pokazuju pad građevinskih radova u svibnju u odnosu na travanj za 1,3 posto, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Pad građevinskih radova na godišnjoj razini pokazuju i izvorni indeksi, po kojima je u svibnju ove u odnosu na svibanj prošle godine, fizički obujam građevinskih radova pao za 7,6 posto.

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xbn yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙