FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Investicijski fondovi: dobitnici i dalje u velikoj većini

Autor: zpop
ZAGREB, 22. srpnja 2013. (Hina) - I u petak je među investicijskim fondovima velika većina njih bilježila dobitke. Naime, po podacima iCapital-a, njih 60 ili 75 posto bilježilo je dobitke, dok ih je 20 ili 25 posto bilo gubitnika. Pritom je vrijednost jednoga fonda ostala nepromijenjena, dok se podaci za NETA US Algorithm fond odnose na 18.07.2013.

Među dioničkim investicijskim fondovima i ovaj je puta velika većina njih bilježila dobitke. Naime, 25 je fondova bilježilo rast, dok ih je 9 bilježilo pad vrijednosti. Dobici su se tako kretali od 0,02 posto ZB euroaktiv fonda do 0,83 posto Erste Adriatic Equity fonda. S duge su se pak strane gubici kretali u rasponu od 0,01 posto KD Prvi izbor fonda do 0,98 posto Ilirika BRIC fonda.

I kod mješovitih investicijskih fondova bilo je više dobitnika. Naime, 9 je fondova bilježilo rast, dok su ih 4 bilježila pad vrijednosti. Tako su se dobici kretali u rasponu od 0,14 posto NETA EM Balanced fonda do 0,59 posto C-Premium (CEBA Balanced) fonda. S duge su pak strane gubitci bili u raponu od 0,02 posto HPB Global fonda do 1,04 posto ICF Balanced fonda.

I među obvezničkim investicijskim fondovima velika većina ih je bilježila rast vrijednosti. Naime, tek je 0,04 posto pala vrijednost Capital One fonda. Dobitci su se pak kretali u rasponu od 0,02 posto ZB bond fonda od 0,57 posto PBZ Bond fonda.

Novčani investicijski fondovi već tradicionalno većinom su bili s manjim dobicima no, ovaj je puta bilo i gubitnika. Tako je vrijednost PBZ Dollar pala 0,0016 a OTP novčani fond fonda 0,0018 posto, dok je vrijednost Erste Euro-Money fonda ostala nepromijenjena. Svi ostali dobitnici kretali su se u rasponu od 0,0007 posto ZB europlus fonda do 0,02 posto OTP euro novčani fonda.

(Hina)xzpop yzpop

An unhandled error has occurred. Reload 🗙