FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Investicijski fondovi: dobitnici i dalje u velikoj većini

Autor: zpop
ZAGREB, 19. srpnja 2013. (Hina) - I u četvrtak je među investicijskim fondovima velika većina njih bilježila dobitke. Naime, po podacima iCapital-a, njih 68 ili 83,95 posto bilježilo je dobitke, dok ih je 11 ili 13,58 posto bilo gubitnika. Pritom su vrijednosti 2 fonda ostale nepromijenjene.

Među dioničkim investicijskim fondovima i ovaj je puta velika većina njih bilježila dobitke. Naime, 29 je fondova bilježilo rast, dok ih je tek 5 bilježilo pad vrijednosti. Dobici su se tako kretali od 0,01 posto NETA Global Developed fonda do 1,2 posto Allianz Equity fonda. S duge su se pak strane gubici kretali u rasponu od 0,05 posto NETA Bric fonda do 0,99 posto NETA Rusija fonda.

I kod mješovitih investicijskih fondova bilo je više dobitnika. Naime, 9 je fondova bilježilo rast, dok su ih 4 bilježila pad vrijednosti. Tako su se dobici kretali u rasponu od 0,02 posto ZB global fonda do 0,87 posto Allianz Portfolio fonda. S duge su pak strane gubitci bili u raponu od 0,04 posto KD Balanced fonda do 2,99 posto Agram Trust fonda.

I među obvezničkim investicijskim fondovima velika većina ih je bilježila rast vrijednosti. Naime, tek su na vrijednost izgubili ZB bond fond 0,005 posto te HI-conservative fond 0,009 posto. Dobitci su se pak kretali u rasponu od 0,13 posto Erste Bond fonda od 0,51 posto HPB Obveznički fonda.

Novčani investicijski fondovi već tradicionalno većinom su bili s manjim dobicima i ovaj su ih puta gotovo svi i bilježili. Naime, tek su vrijednosti Erste Euro-Money fonda i Erste Money fonda ostale nepromijenjene. Svi ostali dobitnici kretali su se u rasponu od 0,0001 posto Raiffeisen Cash fonda do 0,05 posto OTP euro novčani fonda.

(Hina)xzpop yzpop

An unhandled error has occurred. Reload 🗙