FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren novi prostor hitne pomoći u Sisku

Autor: ssis
SISAK, 19. srpnja 2013. (Hina) - Novi prostor Zavoda za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije predan je danas u Sisku na korištenje u nazočnosti ministra zdravlja Rajka Ostojića koji ga je, po opremi i organizaciji, ocijenio oglednim primjerom i za mnogo bogatije županije.

"Prema zahtjevu Istarske županije, mogu najaviti reformu službe hitne pomoći. Pri tom treba voditi računa da su osnivači i vlasnici zavoda za hitnu medicinu županije, a ne država. Pri reformi, spreman sam prihvatiti sve korisne prijedloge, pa čak i onaj da se hitna medicina vrati pod okrilje domova zdravlja, ako se to pokaže racionalnijim", rekao je ministar Rajko Ostojić.

Vlastitim je ulaganjima od 9,8 milijuna kuna, Sisačko-moslavačka županija kupila i prenamijenila objekt u sjedište Zavoda te ga opremila svom nužnom opremom. Kako je spomenula sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel, zaposlenici Zavoda su dodatno educirani za rad u novim uvjetima, a u sklopu objekta uređena je prostorija za stalnu edukaciju.

Inače, županijski Zavod ima 185 zaposlenih raspoređenih u 40 timova hitne pomoći. Kako je rečeno na svečanosti otvorenja novog prostora, do najudaljenije lokacije županije intervencija je moguća za 20 minuta, pa svi pacijenti, u slučaju potrebe, mogu biti hospitalizirani za najviše sat vremena.

Ugovorena su stalna dežurstva u Glini, Topuskom, Dvoru i Hrvatskoj Kostajnici, te 18 timova sanitetskog prijevoza.

(Hina) xssis ydm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙