FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 19. srpnja

Autor: dmak
ZAGREB, 19. srpnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općega servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 19. srpnja.

MALI LOŠINJ - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović obići će prostorije budućeg lošinjskog Centra za znanost o moru (17,40 sati, Velopin), a zatim će otvoriti Oporavilište za morske kornjače (18 sati, Hotel Vespera).

LUČKO - Ministar zdravlja Rajko Ostojić će, zajedno s ministrima turizma Darkom Lorencinom i ministrom pomorstva, prometa i infrastrukture Sinišom Hajdašem Dončićem, dijeliti letak turistima na naplatnoj postaji autoceste u Lučkom (14 sati). Riječ je o letku Ministarstva s preporukama kako se zaštititi od visokih temperatura tijekom ljetnih mjeseci, namijenjenom turistima koji dolaze u Hrvatsku. Tiskan je na hrvatskom, engleskom, njemačkom, talijanskom, češkom, poljskom i mađarskom jeziku. Letak je distribuirala Hrvatska turistička zajednica i bit će dostupan u svim turističko-informativnim centrima duž jadranske obale. Ministri će dati izjavu za medije u 14,20 sati.

SISAK - Ministar zdravlja Rajko Ostojić otvorit će novouređeni Zavod za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije u petak (11,30 sati, Ulica 1. svibnja 20). Uz ministra, svečanosti će prisustvovati sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević te ravnatelj županijskog Zavoda za hitnu medicinu Mesud Peco. Nakon prigodnog programa i obilaska, predviđene su izjave za medije u 12,15 sati.

VARAŽDIN - Sastanak na kojem će se razgovarati o mogućnostima što skorijeg rješavanja zahtjeva za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada održat će u Varaždinu ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš sa županima Varaždinske, Bjelovarsko-bilogorske i Međimurske županije Predragom Štromarom, Damirom Bajsom i Matijom Posavcem, gradonačelnicima Varaždina i Bjelovara Goranom Habušem i Antunom Korušecom te zamjenikom čakovečkog gradonačelnika Romanom Bogdanom. (12 do 13,15 sati, u Uredu župana Varaždinske županije, Franjevački trg 7). Izjave za novinare predviđene su nakon sastanka.

PULA/KAŠTIJUN - Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović obići će gradilište istarskoga Županijskog centra za gospodarenje otpadom "Kaštijun". Obilasku gradilišta prisustvovat će i šef Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Branko Baričević, istarski župan Valter Flego, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dinko Polić te zamjenik ministra Hrvoje Dokoza. "Kaštijun" je infrastrukturni projekt čija je procijenjena vrijednost oko 35 milijuna eura. Njegovom izgradnjom u potpunosti bi se trebalo riješiti pitanje integriranog sustava gospodarenja otpadom na području Istarske županije. Projekt uključuje izgradnju postrojenja za mehaničko-biološku obradu otpada, uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, reciklažnog dvorišta, odlagališnih ploha, ostale infrastrukture te nabave opreme. Završetak radova očekuje se sredinom 2014. Obilazak lokacije počinje u 10 sati, a konferencija za novinare održat će se na gradilištu u 10,30 sati.

ZAGREB - Svečano potpisivanje Sporazuma o strateškom partnerstvu i trajnoj političkoj suradnji između Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i Hrvatske seljačke stranke (HSS) (10 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2)

VINKOVCI - Polaganjem vijenaca na gradskom groblju (9 sati) te svečanom sjednicom Gradskog vijeća Grada Vinkovaca, na kojoj će se zaslužnim građanima te uspješnim ustanovama, udrugama i tvrtkama dodjeliti gradska priznanja, obilježit će se Dan Grada Vinkovaca i blagdan zaštitnika sv. Ilije, koji se slavi 20. srpnja (11 sati, Gradsko kazalište "Joza Ivakić", Hrvatskih žrtava 2)

ZAGREB - Hrvatska udruga radničkih sindikata održat će konferenciju za novinare nazvanu "Ne, ministre! Prodajom nacionalnog blaga nećemo izaći iz krize", na kojoj će predsjednik Ozren Matijašević govoriti o vladinim odlukama o prodaji Croatia osiguranja i Hrvatske poštanske banke. Bit će riječi i o proteklim sindikalnim prosvjedima zbog davanja autocesta u koncesije te o zaštiti interesa radnika Ine (10 sati, soba 210/II, Trg kralja Petra Krešimira IV 2).

Dežurni urednici:

ujutro - Milka Ćurković

popodne - Davor Marković

navečer - Andrej Matijašević

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb/xdm ydm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙