FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Fuele: Od Srbije se očekuje nastavak održivih reformi

Autor: vili
BEOGRAD, 18. srpnja 2013. (Hina) - Povjerenik za proširenje Europske unije (EU) Štefan Fuele poručio je u četvrtak zastupnicima srbijanskog parlamenta da Europska komisija od Srbije očekuje nastavak održivih reformi.

U okviru dvodnevnog posjeta započetog sinoć s premijerom Ividom Dačićem, Fule je danas na posebnoj sjednici Skupštine Srbije ukazao da proces pristupnih pregovora sa EU podrazumijeva nacionalni i stranački konsenzus, kontinuitet, ustrajnost i odlučnost.

"Iskustva s drugim zemljama kandidatima pokazuju da je proces zahtjevan, ponekad i bolan, ali omogućuje gospodarski i socijalni razvoj, poboljšanje poslovnih mogućnosti, jedinstveno tržište, što će se oslikati i na povećanje zaposlenosti”, objasnio je Fuele, naglašavajući da će građani Srbije osjećati povoljne učinke pristupnih pregovora postupno, a ne samo na kraju tog procesa.

Fuele je pohvalio Srbiju da je u prethodne dvije godine, otkad je Europska komisija pripremala mišljenje o kandidaturi Srbije, uspješno ostvarila zadaće i očekivane rezultate, ali da su to tek međufaze u eurointegracijskom procesu. "Sada morate nastaviti sa žarom i posvećenosti raditi na ovim pitanjima”, istaknuo je Fuele.

On je prethodno razgovarao sa šefovima zastupničkih klubova u parlamentu i predsjednikom Skupštine Srbije Nebojšom Stefanovićem. Posjet završava sastankom s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem nakon kojeg će održati zajedničku tiskovnu konferenciju. Fuele danas popodne putuje na Kosovo.

(Hina) xvil ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙