FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EADS bi mogao promijeniti ime u Airbus

Autor: gple
MARSEILLE, 17. srpnja 2013. (Hina/AFP) - Europski zrakoplovni div EADS mogao bi odlučiti promijeniti ime odnosno preuzeti ono svoje najpoznatije podružnice Airbus, kazao je danas neimenovani izvor.

Mišljenja u upravi o tome bi li promjena bila korisna za grupu podijeljena su.

"Pitanje je predmet više nego ozbiljnih rasprava. Vrlo je vjerojatno da će ime biti promijenjeno", kazao je upućeni izvor koji je želio ostati anoniman.

"U svakom slučaju, trebalo bi biti uvršteno u dnevni red sastanka upravnog odbora na kojem će se verificirati polugodišnji rezultati", dodao je.

EADS će objaviti rezultate 31. srpnja a odbor će se sastati prije objave.

Pitanje odražava velike rizike ali i prilike koje sa sobom donosi odabir odnosno promjena imena kompanije odnosno brenda.

Odjel komercijalnih zrakoplova ostvaruje više od polovine godišnjeg prometa EADS-a. Promjena imena značila bi da bi Airbus objedinio proizvodnju vojnih i civilnih zrakoplova.

EADS je formiran 2000. spajanjem vodećih njemačkih, francuskih i španjolskih zrakoplovnih tvrtki. O promjeni imena već se dugo govori, zbog mišljenja da EADS-ov brend nije dovoljno prepoznatljiv.

Prema pisanju francuskog gospodarskog dnevnika La Tribune, čelnik EADS-a Tom Enders formirao je radnu skupinu koja bi trebala proučiti tehničke i pravosudne implikacije eventualne promjene.

(Hina) xgple ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙