FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grosseto: Počinje suđenje kapetanu Schettinu

Autor: mhaj
GROSSETO , 17. srpnja 2013. (Hina/AFP) - Suđenje kapetanu luksuznog kruzera Coste Concordije Francescu Schettinu po optužnici za višestruko ubojstvo iz nehaja konačno počinje u srijedu u Grossetu, pošto je 9. srpnja prekinuto zbog štrajka talijanskih odvjetnika.

Suđenje je tehnički počelo prošli utorak, no prekinuto je nakon 15-ak minuta zbog štrajka odvjetnika. Zbog golemog interesa javnosti, ali i količine svjedoka, održava se u mjesnom kazalištu, a ne u sudnici. Očekuje se da će u idućih nekoliko mjeseci, koliko bi proces mogao trajati, pred sudom iskaz dati više od 400 svjedoka.

Izložen kritikama sa svih strana, u medijima prozvan "najomrznutijim Talijanom" i "Kapetanom kukavicom", Schettino je optužen za višestruko ubojstvo zbog nemara, napuštanje broda i zagađivanje okoliša nakon nasukavanja broda u siječnju 2012., kojom prilikom su umrle 32 osobe.

Optužnica tvrdi da je napustio brod koji se prevrnuo u blizini toskanskog otoka Giglio prije nego što se 4229 putnika uspjelo evakuirati.

Sudac Pietro Molino ranije je odbacio zahtjev obrane da se provede novo vještačenje i da se iz optužnice odbaci točka koja Schettina tereti za napuštanje broda. U brodolomu koji se dogodio u siječnju prošle godine poginulo je 32 putnika.

(Hina) xmh ydam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙