FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svjiet uz kavu

Autor: sbak
ZAGREB, 15. srpnja 2013. (Hina) - Donosimo pregled zanimljivosti iz svijeta.

MADRID - Španjolski operni pjevač Placido Domingo rekao je u Madridu da se osjeća dobro, nakon što je izišao iz bolnice u koju je primljen zbog plućne embolije. Njegov je liječnik kazao da će se u potpunosti oporaviti. Vidljivo u dobroj formi, slavni tenor (72) se susreo s novinarima u Teatru Real, madridskoj operi, kamo je došao na generalnu probu opere "Il Postino" Daniela Catana. On neće moći sudjelovati na koncertu 21. srpnja na Plaza Mayor u povijesnom središtu Madrida, a pitanje je hoće li se moći pojaviti pred publikom na Salzburškom ljetnom festivalu koji se održava između 19. srpnja i 1. rujna.

SYDNEY - Provalnici su u noći na ponedjeljak upali u "reptilski park " sjeverno od Sydneya i odnijeli životinje, među kojima i mladog aligatora, koje bi mogle završiti na crnom tržištu. "Provalili su vrata i ogradu. Došli su s jasnom namjerom - ukrasti životinje i točno su znali što žele", izjavila je djelatnica Liz Vella. Ona je rekla da takav tip prekršaja znaju počiniti mlađe osobe "koje žele reptile ili da bi impresionirale prijatelje". "Međutim. oni mogu te životinje prodati i na crnom tržištu", dodala je i procijenila da bi za ukradene životinje provalnici mogli dobiti više od 10.000 australskih dolara (oko 7.000 eura). Osoblje kaže da ukradeni reptili nisu opasni za okolinu ali da ne mogu dugo preživjeti u neodgovaraćim uvjetima, posebno u hladnijoj sredini.

TOKIO - Rock skupina Z-Machine, čija su polovica članova roboti, održala je ovaj vikend u Japanu povijesni koncert. Na gitari je svirao robot Mach, Cosmo je bio za klavirom, a Ashura na bubnjevima. Taj jedinstveni koncert trajao je tridesetak minuta. Tri robota, koje je izradio Yoichiro Kawaguchi sa studentima sveučilišta u Tokiju, s pozornice su pozivala publiku na ples u ritmu rocka. Među živim pjevačicama roboti su u potpunosti bili u elementu. Uz pop pjevačice tri robota su dio rock skupine Z-Machines i pokazali su privilegiranoj publici da su i androidi daroviti za glazbu. Pretpostavlja se da će sljedeći izazov Yoichirou Kawaguchiju biti osmišljavanje robota koji pjevaju na pozornici.

NEW YORK - Glumica Halle Berry i francuski glumac Olivier Martinez vjenčali su se ovog vikenda u Francuskoj, rekao je njezin predstavnik. Berry (46), dobitnica Oscara za film "Monster's Ball" iz 2001., trudna je i par očekuje prinovu ujesen. Berry i Martinez (47) vjenčali su se u dvorcu u Valleryju u nazočnosti prijatelja i obitelji. To je treći brak Halle Berry, koja već ima kći, dok Martinez dosad nije bio u braku, a poznata je njegova veza s Kylie Minogue.

(Hina) xsb ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙