FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za nedjelju, 14. srpnja

Autor: agrb
ZAGREB, 13. srpnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za nedjelju, 14. srpnja.

LEGRAD - Jedna od najvećih i najuglednijih svjetskih nezavisnih organizacija za zaštitu prirode WWF organizira prvi "Dan Europske Amazone" kojim se želi proslaviti prirodno bogatstvo i ljepota Prekograničnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav. Kako se regija Mure, Drave i Dunava proteže kroz Hrvatsku, Austriju, Mađarsku, Sloveniju i Srbiju, proslave "Dana Europske Amazone" bit će organizirane u više zemalja, no najveća se proslava organizira na ušću Mure u Dravu, na plaži Sip (11 sati). WWF je tijekom kampanje prikupljao potpise za Povelju za očuvanje hrvatskih rijeka koja će u 11,30 sati biti uručena zamjeniku ministra zaštite okoliša i prirode Hrvoju Dokozi. Ta je proslava vrhunac WWF-ove kampanje "Mjesec hrvatskih rijeka – sedam riječnih čuda", a nakon brojnih događaja na Savi, Zrmanji, Neretvi, Ombli i Dunavu, kampanja završava spustom po Muri i Dravi.

PULA - Saborski zastupnik Damir Kajin govorit će na konferenciji za novinare o aktualnostima u Istri, s posebnim osvrtom na aktivnosti Vlade (11 sati, sjedište Socijaldemokratske partije Hrvatske u Puli, Divkovićeva 3).

ZAGREB - Hina će objaviti temu "Monetizacija autocesta - za i protiv" o modelu monetizacije javnog duga Hrvatskih autocesta (HAC) i Autoceste Rijeka-Zagreb (ARZ) koji ovih dana nailazi na podijeljene reakcije u javnosti. Zagovaratelji ističu potrebu smanjenja visokog javnog duga, a kritičari i protivnici da se ne valja olako odreći kontrole imovine koja može generirati znatne prihode. Hinin tekst predstavlja i svjetska iskustva s koncesijama u upravljanju autocestama, te model koji bi bio moguća alternativa monetizaciji. Piše Davorin Dukić.

ZAGREB - Hina će objaviti temu "Masovno preotimanje partnera – normalni 'otisak' evolucije" o rezultatima istraživanja seksualnih ponašanja Hrvata, prevladavajućoj javnoj slici toga ponašanja i seksualnom dijelu zdravstvenog odgoja. "Više od dvije trećine muškaraca i gotovo polovica žena u Hrvatskoj pokušali su barem jednom preoteti tuđeg partnera, a u tome ih je 87 posto bilo barem donekle uspješno. Nisu to fantazmi iz spletkarskih sapunica, nego djelić rezultata znanstvenih istraživanja koja su proveli psiholozi s filozofskih fakulteta iz Osijeka i Rijeke". Znanstvena istraživanja i društvenu realnost komentiraju istaknuti hrvatski psiholozi. Piše Ivo Lučić.

Dežurni urednici:

ujutro/popodne - Damir Margetić

popodne/navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙