FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - od 13. do 15. srpnja

Autor: agrb
ZAGREB, 12. srpnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općega servisa vijesti (OSV) Hrvatska za subotu, 13. srpnja, nedjelju, 14. srpnja i ponedjeljak, 15. srpnja.

Subota, 13. srpnja:

-------------------

Zasad nema najavljenih važnijih događaja.

Nedjelja, 14. srpnja:

---------------------

LEGRAD - Jedna od najvećih i najuglednijih svjetskih nezavisnih organizacija za zaštitu prirode WWF organizira prvi Dan Europske Amazone kojim se želi proslaviti prirodno bogatstvo i ljepota Prekograničnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav. Kako se regija Mure, Drave i Dunava proteže kroz Hrvatsku, Austriju, Mađarsku, Sloveniju i Srbiju, proslava Dana Europske Amazone bit će organizirane u više zemalja, no najveća se proslava organizira na ušću Mure u Dravu, na plaži Sip (11 sati).

WWF je tijekom kampanje prikupljao potpise za "Povelju za očuvanje hrvatskih rijeka" koja će u 11,30 sati biti uručena zamjeniku ministra zaštite okoliša i prirode Hrvoju Dokozi. Ta je proslava vrhunac WWF-ove kampanje "Mjesec hrvatskih rijeka – sedam riječnih čuda", a nakon brojnih događaja na Savi, Zrmanji, Neretvi, Ombli i Dunavu, kampanja završava spustom po Muri i Dravi.

PULA - Saborski zastupnik Damir Kajin govorit će na konferenciji za novinare o aktualnostima u Istri, s posebnim osvrtom na aktivnosti Vlade (11 sati, sjedište Socijaldemokratske partije Hrvatske u Puli, Divkovićeva 3).

Ponedjeljak, 15. srpnja:

------------------------

SPLIT/TRILJ - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović susrest će se sa splitskim gradonačelnikom Ivom Baldasarom (9,30 sati, Gradsko poglavarstvo Splita).

Josipović će posjetiti i Trilj gdje će nazočiti otvorenju Vjetroparka Voštane/Kamensko, gdje je predviđeno njegovo obraćanje (11,30 sati), a potom će obići pogon tvrtke "Conex Trade" (12,25 sati, Poslovna zona Čaporice) i nazočiti otvorenju tvrtke "Eko sir Puđa" (12,45 sati). Nakon Splita i Trilja, u poslijepodnevnim satima, predsjednik odlazi na Šoltu, u Gornje Selo i Grohote.

ZAGREB - Nastavak osme sjednice Hrvatskoga sabora (9,30 sati, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko gostuje u emisiji "S Markova trga" Hrvatskoga radija (15,30 sati).

ZAGREB - Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta predstavit će na konferenciji za novinare, koju će otvoriti ministar Željko Jovanović, programe i časopise u području popularizacije znanosti koje Ministarstvo financira u ovoj godini. Ministarstvo je javni poziv za financijske potpore programima u području popularizacije znanosti ove godine provelo po drugi put, bio je prijavljen 71 program od kojih Ministarstvo financijski podupire njih 31 sa skoro 600 tisuća kuna. Sufinancira i 15 časopisa za popularizaciju znanosti u ukupnom iznosu od oko 588 tisuća kuna (10 sati, Velika dvorana Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Donje Svetice 38).

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙