FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

60. obljetnica "Karlovačkog tjednika"

Autor: vhor
KARLOVAC, 11. srpnja 2013. (Hina) - "Karlovački tjednik" danas je svečanom akademijom u Zorin domu proslavio 60. obljetnicu neprekidnog izlaženja, čak i kada su, kako je istaknuto, po Karlovcu u Domovinskom ratu padale granate.

Direktor "Karlovačkog tjednika" Željko Obajdin rekao je da se u proteklih 60 godina njegovi novinari "nisu ustručavali otvarati i pretresati teme od javnog interesa" bez obzira na to što su zbog toga bili na udaru politike ili raznih neslužbnih i interesnih skupina. Istaknuo je kako je velik doprinos "Karlovačkog tjednika" u razvoju kulture, sporta i civilnog društva, a list je uvijek bio osjetljiv i "prema običnim i malim ljudima".

Čestitajući "Karlovačkom tjedniku" obljetnicu, župan Ivan Vučić izrazio je dobru volju da mu se financijski pomogne te je predložio da taj list, uz redoviti rad, bude i službeni glasnik Karlovačke županije i regionalne samouprave.

"Mi moramo oglasiti i razne odluke, oglase, natječaje i izvješća. Zašto to ne bi bilo u 'Karlovačkom tjedniku', što bi vama povećalo prihod, a nama smanjilo troškove, a sve da opstanete na vrlo zahtjevnome novinskom tržištu", istaknuo je župan Vučić.

Osnivač "Karlovačkog tjednika" je grad Karlovac, a gradonačelnik Damir Jelić, govoreći o teškom trenutku za lokalne novine, istaknuo je na akademiji i pitanje neizvjesne budućnosti tjednika koji djeluje u vremenu kada se i dnevne novine bore sa već starim informacijama koje tiskaju.

Rješenje je, smatra Jelić, dobra internetska stranica te produbljivanje tema u tiskanom obliku.

U povodu 60. obljetnice "Karlovačkog tjednika" plakete su dobili Tiskara "Novog lista", gdje se svake srijede taj tjednik tiska, te njegovi dugogodišnji suradnici Vladimir Perišin i Stjepan Sabljarić.

(Hina) xvhor yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙