FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 10. srpnja

Autor: trub
ZAGREB, 10. srpnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 10. srpnja.

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskoga sabora (9,30 sati, Trg sv. Marka 6). Zastupnici će raspraviti prijedlog zakona o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu države, koji uspostavlja novi, efikasniji sustav upravljanja državnom imovinom. Zakonom se pokušavaju riješiti brojni problemi u upravljanju državnom imovinom, koja je rasuta po različitim resorima, a često se ne zna ni kolika joj je vrijednost. Predviđeno je objedinjavanje upravljanja državnom imovinom u Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom, koji bi upravljao nekretninama i udjelima u tzv. strateškim tvrtkama, kojih je oko 55.

PAZIN - Ministrica Anka Mrak Taritaš posjet će Istarsku županiju kojom prigodom će se sastati s istarskim županom Valterom Flegom, gradonačelnikom Grada Pazina Renatom Krulčićem, pročelnicima županijskih i gradskih upravnih odjela te predsjednicom HGK-Županijske komore Pula Jasnom Jaklin Majetić. Na sastanku će biti govora o izdavanju odobrenja za gradnju na području Istarske županije i provođenju postupka legalizacije, energetskom certificiranju zgrada i stanju u gospodarstvu s posebnim naglaskom na tvrtke koje gravitiraju građevinskom sektoru. Izjave za medije predviđene su u 11.45 sati ispred zgrade Skupštine Istarske županije.

ZAGREB - INAŠ, Sindikat radnika INE i društava INE, najavio je da će na konferenciji za novinare upozoriti na proces transformacije te hrvatske naftne kompanije u podružnicu MOL grupe, najaviti sindikalne aktivnosti koje će kulminirati prosvjedom pod sloganom "INA radi, MOL se gradi" te govoriti o tome kako MOL grupa pod krinkom poduzetništva planira otpustiti trećinu svih radnika INA d.d. i tako ostvariti ekstra profite (11 sati, konferencijska dvorana sindikata, Trg senjskih uskoka 2).

ZAGREB - Konferencija o međunarodnoj pravnoj pomoći u kaznenim stvarima za suce, tužitelje, policajce i službenike Ministarstva pravosuđa, održava se u sklopu IPA 2008 projekta "Potpora reformi kaznenog postupka" vrijednog više od milijun eura. Ministar pravosuđa Orsat Miljenić obratit će se nazočnima na početku konferencije, na kojoj će biti riječi, među ostalim, o Zakonu o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije, novim okvirima za međudržavnu pravosudnu suradnju te novoj ulozi državnih odvjetnika i sudaca istrage u pravosudnoj suradnji te policije u nadzoru Schengenskog područja (10 sati, Hrvatska gospodarska komora, Nova cesta 3–7).

ZAGREB - Hina će objaviti tekst u povodu 157. obljetnice rođenja Nikole Tesle u kojem stručnjaci govore o značaju i percepciji tog svjetski poznatog znanstvenika u Hrvatskoj. "Hrvatska nema promišljen odnos prema Nikoli Tesli, pa su njegovanja njegova lika i djela većinom prigodničarska, i ako su po količini dostatna, znatno zaostaju po kvaliteti, smatraju poznavatelji Tesle iz krugova znanosti, muzeologije, kulture i medija, koji su odgovorili na anketu Hine u povodu današnje 157. obljetnice njegova rođenja. Percepcija se često ograničava na frivolnije aspekte Teslina života i djela, svodi na recikliranje poznatih informacija, jako rijetko na sustavniji rad na izvorima informacija i njihovu sustavnu i studioznu prezentaciju, smatra pomoćnik ministra znanosti Saša Zelenika. Tesla je brend i ponos koji Hrvatska ne koristi na adekvatan način, kaže Karolj Skala s Instituta Ruđer Bošković u Zagrebu."

Dežurni urednici:

ujutro - Milka Ćurković

popodne - Tomislav Rubić

navečer - Mate Kovačević

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙