FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Investicijski fondovi: dobitnici u većini

Autor: zpop
ZAGREB, 9. srpnja 2013. (Hina) - U ponedjeljak su među investicijskim fondovima dobitnici, ponovno, bili u većini. Naime, po podacima iCapital-a, njih 61 ili 75,31 posto bilježilo je dobitke, dok ih je 19 ili 23,46 posto bilo gubitnika. Pritom je vrijednost jednoga fonda ostala nepromijenjena.

Među dioničkim investicijskim fondovima dobitnici su bili u velikoj većini. Naime, njih 27 bilježila su rast, dok ih je tek 7 bilježilo pad vrijednosti. Dobici su se tako kretali od 0,03 posto NETA New Europe fonda do 1,74 posto KD Energija fonda. S duge su se pak strane gubici kretali od 0,02 posto Erste Adriatic Equity fonda do 1,24 posto Ilirika Azijski tigar fonda.

Kod mješovitih investicijskih fondova pak gotovo svi su bilježili rast vrijednosti. Naime, tek je vrijednost Agram Trust fonda pala 0,06 posto. Svi ostali kretali su se u rasponu dobitaka od 0,04 posto HI-balanced fonda do 0,73 posto KD Balanced fonda.

Među obvezničkim investicijskim fondovima pak gotovo svi su bilježili pad vrijednosti. Jedini je dobitnik s dobitkom od 0,13 posto bio ZB bond fond. Gubici su se pak kretali u rasponu od 0,009 posto HI-conservative fonda od 0,35 posto PBZ Bond fonda.

Novčani investicijski fondovi već tradicionalno većinom su bili s manjim dobicima no, i ovaj je puta bilo gubitnika. Tako je gubitak od 0,006 posto zabilježio OTP euro novčani fond, dok je vrijednost Raiffeisen euroCash fonda ostala nepromijenjena. Dobici su se pak kretali u rasponu od 0,0009 posto PBZ Dollar fonda do 0,028 posto Agram Euro Cash fonda.

(Hina)xzpop yzpop

An unhandled error has occurred. Reload 🗙